Multetur 10-8-15.

Havde været med Mads i skole. Første skoledag hold op det går stærkt nu og vejret var helt perfekt. Sad og overvejede hvad man kunne lave af spændende ting. Da jeg fik ideen. MULTER nu skulle det være 🙂 har i noget tid holdt øje med en plads , hvor jeg ofte har set multer og bare ikke har været så heldig at få ram på nogen. Lillebror Sofus havde været en tur nede forbi igår og havde været heldig at få to stks. Tillykke med dem selvom det jo er “min” plads He He.

 

multe2

 

Nå men hurtigt hjem fra skolen og hente mit udstyr, aftalte med Lone at hende og børnene kunne kigge forbi selvom der er et stykke at køre. Og så ellers afsted spændt som et lille barn juleaften 🙂 vel ankommet smuttede jeg lige ned og kiggede på vandet, inden jeg kæmpede dragt osv på, der er ikke noget værrere end at tage alt udstyret på , for blot at konstantere at sigten er for dårlig og du ikke kan komme ud. Sigten var ikke god, men heller ikke dårligere end at jeg vovede pelsen. Vandet var skønt og jeg startede jagten på multen langs med et sten gærde. Efter små 900m havde jeg ikke set andet end vandmænd og var blevet pænt kold og irriteret, så valgte at vende om og svømme tilbage igen. Pludselig kunne jeg fornemme stemmer og kiggede op. Der stod Mads og Ida og smilede over hele femøren og var så spændte på at se multen. Hmmm tja så kunne jeg jo ikke rigtigt give op lige nu, og valgte at svømme et godt stykke op af kysten til nogle kæmpe store sten, som er helt belagt med den grønne “salat” som multerne spiser. Det var en god ide 🙂 inden jeg så mig om havde jeg skudt forbi et par gange og multerne ræsede omkring mig, der skulle ny taktik til og ikke alle de feber skud . Dyb indånding og så ned på bunden snige mig frem og så se hvad der er. En pæn multe kom svømmende hen imod mit skjulested og jeg fik langsomt peget harpunen i den rigtige retning. Swag og multen var ramt lige gennem hovedet. Det var stort, min første multe 🙂 en “lille” sag på 2,4 kg. Turen var reddet.

 

multemulte1

 

Fladfisk/Makrel tur d 9-8-15.

Havde fået tudet ørerne fulde af begge unger, om hvor uretfærdigt det havde været, at de ikke var med på sidste tur. Hvor vi fangede de mange makreller det var tæt på der opstod mytteri 🙂 så på trods af at det var første skoledag for dem begge, om mandagen og at de gerne skulle være friske. Forbarmede jeg mig over dem og fik rigget båden til. En hurtig opringning til Martin fra team cannabis og Bjarne fra team blik  og så var de begge klar på en tur. Martin havde ungerne Jessica og Daniel med og Bjarne tog den alene idag (passede fint , så havde jeg kørelejlighed til en af ungerne) Jeg fik fat i Erik fra m/s Hanne og en aftale om orm på kajen kom i hus. Altid super betjening fra Eriks side. Bådene i vandet og afsted i næsten havblik 🙂 fremme på pladsen kunne vi godt se at vores fantastiske makreltur sidst, havde sat sine spor. Ikke mindre end 11 både lå og fiskede efter makreller og der var ikke sådan rigtig plads til os, så vi valgte at gå lidt mere syd på til en lille knold, hvor vi tidligere har haft godt fiskeri. Idag var ingen undtagelse der var virkelig mange rigtig pæne skrubber og ungerne hyggede sig virkelig, vi havde lagt os således at ungerne kunne snakke og fjolle på tværs af bådene og de voksne kunne snakke og hygge. Helt perfekt.

                                                                    

 

 

 

idamads1

Hygge !!!

Efter noget tid kunne vi se at en del af bådene sejlede fra pladsen. Så enten havde de fanget mange eller ingen. Vi valgte at sejle op til den plet jeg havde markeret sidst. Et blink med forfang blev sendt mod bunden det hele begyndte at sitre og bum. 3 makreller sad på forfanget. Det startede jo rigtig godt og forventningerne blev lige skruet op under skyerne 🙂 desværre var det nok bare held for der gik faktisk næsten en time før næste makrel valgte at bide på. Tilgengæld var størrelsen rigtig god lige omkring 700-800 gr. Vi fik en enkelt makrel mere og jeg kunne godt høre på ungerne at det var ved at være tid til at sejle hjem.

 

makrel2makrel3

Da vi kom på havnen fandt ungerne ders krabbe fiskestænger frem , som er blevet til standard udstyr i båden, og fik sat en reje på som madding, så de fiskede krabber, alt imens vi fik taget bådene op og rigget af. En kanon hyggelig dag i godt selskab.

Fladfisketur 5-8-2015.

Havde aftalt med Martin fra team cannabis og Bjarne fra team Blik, at vi skulle på en eftermiddagstur efter fladfisk, oven på det gode fiskeri Mads og jeg havde igår. Mads syntes ikke rigtigt at lysten var der. Han fik vist også styret sin lyst igår 🙂 så jeg ringede til Emil og spurgte om han var frisk ( skal lige siges at Emil indtil igår, kun havde fanget 2 skrubber i hele sit liv ) selvfølgelig var han klar og lidt til. Jeg skyndte mig hjem fra job og fik hentet Emil, vi skulle lige ind forbi Erik i Nørreballe og hente orme og kl blev 16.30 inden vi fik sat båden i vandet. Team Blik og Team Cannabis var lige smuttet afsted da vi ankom, så de lå ude på pladsen og ventede på os, da vi jo havde ormene. Der var næsten ingen strøm så vi drev stort set ikke og fiskeriet gik noget trægt. Tilgengæld var det gudevejr, havblik og højt solskin det var næsten for varmt at ligge derude , efterhånden som tiden gik tiltog strømmen lidt og der begyndte at komme godt gang i fiskeriet. Emil fik nogle pæne skrubber og var helt oppe og ringe 🙂

flad12

 

på et tidspunkt er der noget der hugger min agn, mens jeg er ved at fire mod bunden. Det er noget der virkelig tager ved og så slipper det uden vi nåede at se hvad det var. Jeg lurede lidt på loddet og kunne se nogle små klatter af et eller andet og så prøvede jeg at rigge en stang til med makrelforfang. Første kast og alt gik amok 3 store fede makreller huggede  på og gav den fedeste fight længe. Det var så fedt 🙂 vi fik hurtigt rigget en stang mere til, så Emil også kunne være med. Herefter havde vi det vildeste fiskeri jeg har haft længe. På godt to timer fangede vi ikke mindre end 95 makreller 8 sild en enkelt tobis en kutling og mistede en hornfisk plus at vi havde 35 skrubber i kassen også. Tror nu nok at Emil fik en på opleveren 🙂

makrelmakrel1

Så er der fisk i Ørnvik`n. 🙂

Fladfisketur 4-8-2015.

Mads havde i nogen dage gået og fablet om at han altså havde sådan en lyst til at fange fladfisk 🙂 han har gået rundt ude i haven og leget med en gammel fiskestang for ihh hvor han altså havde lyst til fladfisk. He He 🙂 nå men jeg forbarmede mig over den” stakkels” dreng og pakkede båden med alt vores fiskegrej. Det havde vi jo self lige taget ud, da vi lige har været nogle dage på Femø til jazz og skulle overnatte i båden. Hvilket iøvrigt igen var en succes. I år havde vi min lillebror Sofus og hans kæreste Matilde med samt min kollega Kenneth. Så det var hygge på højt plan , vejret var fantastisk og der var fuldstændigt havblik . Som sædvanlig var man lidt tung i hovedet dagen derpå, så jeg diskede op med bacon pølser og scramble æg alt self lavet på grillen 🙂

jazzjazz1

Hygge på Havnen.

Efter endt brunch pakkede vi os sammen og sejlede hjemad . Det var en skøn tur på helt fladt vand. Da vi landede hjemme i indkørslen ringede Ida, som sammen med Mads havde været på weekend hos min kære faster Inger og onkel Kurt. Ida og Mads havde sådan lyst til at komme ud og sejle og bade og da jeg jo er nem at lokke når det gælder en tur på vandet, skyndte jeg mig at tømme båden for dyner osv og satte kursen tilbage til Blans havn (34 km hjemmefra ) Lone var helt færdig så hun blev hjemme og pakkede vores ting ud mens ungerne og mig sejlede en tur til Askø og badede 🙂

askoasko1

Hygge på Askø.

Nå men Mads og jeg fik pakket vores ting i båden og kørte til Onsevig og satte båden i vandet nu skulle slaget stå med de fladfisk, jeg havde aftalt med Erik fra m/s Hanne at vi kunne sejle forbi ham og hente orme , de lå allerede derude og havde godt fiskeri. Erik er altid flink til at vi kan lave de aftaler og bare ringe og har han orme med, kan man bare komme forbi og købe det er ren luksus 🙂 der var lidt knolde på vandet idag og det blæste noget men min lille gast tog det pænt og vi havde det rigtigt hyggeligt vi fiskede i godt 3 timer og vi havde vel omkring 70-100 flade oppe og vende skibet. Der var virkelig gang i dem idag . Dagens resultat blev 36 pæne flade og en enkelt hornfisk med hjem. Mads fangede hornfisken igen på bunden med sit skrubbe forfang. Vi havde nogle rigtig pæne skrubber oppe og vende som pænt blev genudsat da der jo er DM i fladfisk lige om lidt og der har vi nok mere brug for dem og spisemæssigt syntes jeg de bliver for grove.

flad11.