Multetur 10-8-15.

Havde været med Mads i skole. Første skoledag hold op det går stærkt nu og vejret var helt perfekt. Sad og overvejede hvad man kunne lave af spændende ting. Da jeg fik ideen. MULTER nu skulle det være 🙂 har i noget tid holdt øje med en plads , hvor jeg ofte har set multer og bare ikke har været så heldig at få ram på nogen. Lillebror Sofus havde været en tur nede forbi igår og havde været heldig at få to stks. Tillykke med dem selvom det jo er “min” plads He He.

 

multe2

 

Nå men hurtigt hjem fra skolen og hente mit udstyr, aftalte med Lone at hende og børnene kunne kigge forbi selvom der er et stykke at køre. Og så ellers afsted spændt som et lille barn juleaften 🙂 vel ankommet smuttede jeg lige ned og kiggede på vandet, inden jeg kæmpede dragt osv på, der er ikke noget værrere end at tage alt udstyret på , for blot at konstantere at sigten er for dårlig og du ikke kan komme ud. Sigten var ikke god, men heller ikke dårligere end at jeg vovede pelsen. Vandet var skønt og jeg startede jagten på multen langs med et sten gærde. Efter små 900m havde jeg ikke set andet end vandmænd og var blevet pænt kold og irriteret, så valgte at vende om og svømme tilbage igen. Pludselig kunne jeg fornemme stemmer og kiggede op. Der stod Mads og Ida og smilede over hele femøren og var så spændte på at se multen. Hmmm tja så kunne jeg jo ikke rigtigt give op lige nu, og valgte at svømme et godt stykke op af kysten til nogle kæmpe store sten, som er helt belagt med den grønne “salat” som multerne spiser. Det var en god ide 🙂 inden jeg så mig om havde jeg skudt forbi et par gange og multerne ræsede omkring mig, der skulle ny taktik til og ikke alle de feber skud . Dyb indånding og så ned på bunden snige mig frem og så se hvad der er. En pæn multe kom svømmende hen imod mit skjulested og jeg fik langsomt peget harpunen i den rigtige retning. Swag og multen var ramt lige gennem hovedet. Det var stort, min første multe 🙂 en “lille” sag på 2,4 kg. Turen var reddet.

 

multemulte1

 

Nattur med harpunen.

Så fik jeg endelig taget mig sammen og købt en lygte til undervands jagten. Det skulle jeg have gjort for længe siden , det var en kæmpe oplevelse og man skulle altså lige overvinde sig selv til at hoppe i når det er fuldstændigt mørkt 🙂 men det gik og det var helt fantastisk. Jeg startede med at køre en tur ud på fjorden, da vandet er en smule varmere der end i østersøen. Jeg landede dernede kl 24.00 og kom hurtigt i dragten og afsted, sigten var virkelig dårlig og jeg kunne kun se omkring en lille meter frem og efter en halv times tid gav jeg op. Der var ingen grund til at fortsætte når jeg intet kunne se alligevel. Hurtigt op i bilen og satte kursen til Brunddragerne. Her var vandet væsentligt koldere men også en lille smule bedre sigt så jeg hoppede i og svømmede langs med stranden, der var et helt utroligt liv af krabber og rejer , vandmænd og alle mulige slags småfisk det var helt fantastisk 🙂 sigten var ca en meter til halvanden og det er altså for lidt for pludselig kom en pæn ørred ræsende forbi og må indrømme at jeg fik lidt af et chok og fik måske lidt vand i snorklen.he he. Jeg svømmede videre og tænkte at er der en må der være flere og sørme om ikke der kom en mere forbi dog uden jeg fik muligheden til at skyde efter den. Men så dem trods alt. Dejlig tur og en ny verden har åbnet sig.