Lidt nyt skal der til…

Lidt nyt skal der til engang imellem 🙂 denne gang blev det til lidt nye hjul. Jeg har længe haft en lille drøm om at alle mine hjul skulle være ens (ligesom mine stænger) og efter en snak med min gode ven Martin fra JM outdoor. Fik vi bestilt 12 nye Rhino 430 RH trollinghjul. De er super fede og jeg/vi glæder os til at vinden lægger sig og sneen forsvinder, så vi kan komme ud og afprøve dem på nogle store LAKS… Tusind tak for hurtig ekspedition af JM outdoor. 🙂 Tag og kig forbi deres butik ved Lalandia, har de ikke det hjemme som du søger, så skaffer de det..

Rhino 430 RH.

Møn laks 21-2-2018.

Onsdag d 21-2-2018 lovede vejrguderne kongevejr på 40 meteren. 1-3 sek/m fra Ø drejende til V 0-2 sek/m. Jeg skyndte mig at ringe til Kristian fra Team Emilie og foreslå ham en tur ,evt kunne han bare sejle med os, men ak igen skulle han arbejde 🙂 vi har nu officielt døbt ham landkrabben 🙂 🙂 (Undskyld Kristian kunne ikke lade være) Jeg skrev også lige til Jesper fra Team Thiller og han var frisk på en tur, dog ville de sejle fra Rødvig istedet for Klintholm som os andre men ville mødes med os på vandet. Mads fik tilbuddet om en fridag fra skole og efter lang betænkningstid sagde han ja…. Eller noget selvfølgelig sagde han ja øjeblikkeligt !!! Vi aftalte at det kun var Mads og mig afsted på denne tur da vi ville prøve lidt forskelligt Bla. ville Mads prøve at sætte stænger på riggen osv det er nu dejligt han har så stor interesse i det, lad os håbe det varer ved !! Vi kørte hjemmefra ca kl 5 og regnede med at være i Klintholm ca 6.45 Da vi ankom var der stort set kø ved alle tre ramper, så vi valgte at køre til den gl rampe ,selvom de nye nu egentlig er rigtig fine da man her holder helt vandret med bilen og ikke i nærmest 30 grader. Båden kom i vandet og kursen blev sat mod 40 meteren , det bumpede noget på vejen ud, da der stod en del gamle dønninger fra om natten, der havde lige været et vindfeldt på ca 4-6 sek/m og det havde altså rejst lidt sø derude. På vej ud aftalte vi at idag var det Mads der tog ALLE fisk også torsk hvis der blev bid så jeg var egentlig bare med som oppasser 🙂

Mens vi sad og hyggede på vej ud og rodede med instrumenter osv mødte vi flere store coastere som idag åbenbart skulle nord på.Dette er dog færgen som altid sejler forbi i kondomet.

Vi nåede 40 meteren og begyndte at sætte grejet, jeg havde lige sat venstre sides sideplanere(3 stk) og var igang med at sætte “tyven” som idag var en dipsy med en kobber apex, da en laks huggede på og nærmest var ved at rykke stangen ud af hånden på mig ….. det var sgu lidt vildt 🙂 hele højre side var fri og alligevel valgte den at gå over og krydse alle tre sideplanere i venstre side og pist væk var den… Det var næsten ikke til at bære men nu vidste vi da trods alt hvor laksene stod henne. Vi fik sat grejet og der var nogle fine lodninger og der gik heller ikke lang tid før den dejlige lyd af en knarrer der kører på fuld skrald ramte vores ører inde i kabinen.

Mads røg ud og fik stangen i hånden mens jeg fik startet go pro`en og begyndte at rydde lidt stænger, han fik en forrygende fight og det endte med at jeg bjærgede alt grej og tog skruen fra, ellers havde vi stået der endnu 🙂 Mads gjorde det super godt i alle 27 min som fighten tog og vi kunne lande en ny pr til Mads på hele 8,2 kg.

Efter den omgang var han noget brugt og kold den unge mand men havde dog overskud til råbe jubiii så de kunne høre det i land 🙂 det var ihverfald højt !! vi fik sat grejet igen og nød det til fulde der var bare skønt derude.

Ikke tit vi ser det så fladt derude. Vi trollede lidt rundt i området og flere trolling både kom til da vi jo selvfølgelig havde fortalt på vhf at Mads havde fanget en fin fisk. Vi hørte om to andre både som fik laks på 13 og 13,7 kg i samme område så de var her… Pludselig lød den dejlige lyd igen og vi røg begge ud ,da det lød noget voldsommere i udløbene denne gang, vi kunne tydeligt se en stor laks springe og regere ude bagved og den stoppede først da tælleren stod på 633 fod på hjulet!! det var voldsomt. Mads fik stangen og kæmpede som en gal i 34 min da var den inde på 350 fod ca og så tog den igen et vanvittigt udløb ud til omkring de 600 fod og forsvandt i et spring hvor den var helt fri af vandet. Mads sagde ikke et ord, gav mig blot fiskestangen og forsvandt ind i kabinen hvor han smed sig på sin plads og trak dynen hen over hovedet.. Alle som har prøvet ved udemærket hvordan det føles og jeg forstod ham til fulde,det føles som om man har et kæmpe hul i maven og er hel tom inden i og så er man knap så snakke salig. Efter at have sundet sig lidt kom han dog ud og snakkede lidt igen og jeg kunne jo kun give ham ret i at det var møg ærgerligt. Han brugte lidt tid med sin ipad og kom så ud og hyggede lidt med chokoladekiks en sodavand.

Hyggetrold.

Det var efterhånden blevet tusmørkt og jeg kunne se på radaren og AIS´n at vi var de sidste ude så vi blev enige om at rydde båden og sejle i havn med vores ene men pæne laks i kassen.

Turen ind var bare lækker , helt fladt vand og ingen bølger så Rosa fik lov at strække ud på vej ind.

Super dejlig tur og første laks i kassen i år . Det tegner til at blive en super fed sæson og vi glæder os til de mange konkurrencer vi skal til inden så længe. Knæk og Bræk.

Hjortene. sæson 17/18.

Så gik endnu en sæson på hæld. Det er i år gået over al forventning mht hjortene. Vi har i vores hjortelaug en afskydningspolitik der hedder spids og skuffelhjorte er jagtbare men stanghjortene er fredede, dette har kørt i en årrække nu og efterhånden som flere er kommet med på vognen er vi også begyndt at kunne se resultatet af denne fredning. Vi har i denne sæson set hjorte i en str som vi ikke tidligere har set, samt utroligt mange mellem hjorte så det er virkeligt positivt 🙂 Min første store hjort denne sæson er lidt speciel af flere grunde, for det første var Ida med hele vejen og iøvrigt var det også hende som opdagede drengebanden som gik og hyggede sig i solbærrene. Den ene skildte sig markant ud i forhold til de andre den havde et par store flotte skovle og så var den nærmest dobbelt så stor som de halvskufler og stanhjorte som den gik sammen med i krop, det så helt forkert ud faktisk. Det blev en super spændende purch hvor vi kravlede og mavede os frem for til sidst at sætte en perfekt kugle i hjorten, en purch på 6-700m i forholdsvis åbent terræn, ikke nemt 🙂

112,5 kg hjort 🙂 bemærk lige hals tykkelsen på hjorten. Det var vildt !!

Sæsonens anden hjort skød jeg ca tre uger senere på et andet revir. Der gik en stor hjort i et levende hegn og jeg kunne ikke rigtigt vurdere størrelsen på den, andet end at det så pæn stor ud. Jeg startede en længere purch og kom ind på en ca 120m. Jeg syntes dog ikke at hjorten var skudbar da jeg fik riflen op i anslag og valgte derfor ikke at skyde. Jeg sad og funderede over hvordan det kunne snyde sådan, men omvendt var det på stor afstand jeg så ham første gang og undervejs i purchen var han også gået ind i hegnet og netop kommet ud igen da jeg nåede frem, så jeg havde ikke kunnet se ham undervejs, mens jeg sad og nød ham gå og hygge sig kom der pludselig en større hjort ud af hegnet, netop hvor jeg havde set den store gå ind og så faldt ti øren, der var to hjorte og jeg havde kun set først den ene og bagefter den anden og nu var den første altså kommet ud igen.Den var utrolig høj i stængerne og det snød mig lidt med str på skovlene, men en rigtig fin hjort. Han stod og kiggede på mig 110 m ude og jeg fik lusket riflen til skulderen da han et øjeblik stod og kiggede efter den hjort. Han drejede sig stille rundt og stod nu med siden til og jeg lod kuglen gå, han hoppede nok 1 m eller mere op i luften og løb ca 20 m hvorefter han stod og vaklede lidt for derefter at vælte rundt stendød, super spændende 🙂 Den anden hjort valgte at løbe lige på mig og stille sig med siden til på ca 50 m afstand, et nemt offer, men han slap med skrækken 🙂 han bliver rigtig fin næste år.

Så var hjortesæsonen egentlig ovre for mig. Indtil en morgen midt i dec, jeg var på vej på min daglige morgen foderrunde og blev opmærksom på en rudel STORE hjorte 9 stk ialt, som stod hjemme foran vores hus, hvor jeg også har jagtretten. De stod og klumpede lidt da jeg kom ud men med ca en time til solopgang var der ikke noget at frygte for dem, de trak stille over marken og jeg kunne med det samme se at den ene gik og humpede meget, den kunne ikke følge trop med de andre og så faktisk rigtig dårlig ud. Jeg vendte bilen og hentede min riffel hjemme og så satsede jeg lidt ved at køre lige forbi hjortene og ned og fodre mine fasaner. Taktikken lykkedes og hjortene kom gående ned over vores mark der var 10 min til skydetid, så jeg purchede ned langs med det levende hegn hvor jeg forventede hjortene ville passere. Klokken blev skydetid og hjortene manglede endnu nogle hundrede meter før de ville være på skud, så der var ingen stress, den dårlige hjort gik vel en 80-90 m bagved de andre så det var spørgsmålet om de ville opdage mig før jeg kunne skyde til den dårlige hjort. Endelig kom de ind i hegnet , den første hjort som kom ind var KÆMPE den næste lige så stor, sad og gemte mig så godt jeg nu kunne og de opdagede mig nu heller ikke, det var perfekt !! da den dårlige hjort kom ind på sporet var jeg mere end klar, et lille pift og han stoppede i 2 sek og kiggede op på mig. Jeg fik sat en fin kugle i ham og løb lige 30 m og døde så, det viste sig at han var påkørt og hele hans skulder var knust 🙁 godt at få ham væk og så var det faktisk en ok hjort tillige med.

Den sidste hjort denne sæson blev skudt af lillebror Mike som sammen med sin gode ven Anders, var kørt ud på et af vores andre revirer og kigge efter kalve. De blev dog positivt overraskede da den selv samme rudel som jeg skød den dårlige fra i dec , nu kom gående ud 600m fra dem. Mike ringede og spurgte om råd til hvordan de skulle gribe dem an og vi fik lagt en plan som de ville prøve. Det blev til en kæmpe oplevelse for dem begge de fik en fed purch på 5-600m hvor de flere gange var helt synlige for hjortene, men det gik og Mike fik sat en god kugle i en af de helt store hjorte !!! Super oplevelse og en perfekt afslutning på sæsonen.