Nattur med harpunen.

Så fik jeg endelig taget mig sammen og købt en lygte til undervands jagten. Det skulle jeg have gjort for længe siden , det var en kæmpe oplevelse og man skulle altså lige overvinde sig selv til at hoppe i når det er fuldstændigt mørkt 🙂 men det gik og det var helt fantastisk. Jeg startede med at køre en tur ud på fjorden, da vandet er en smule varmere der end i østersøen. Jeg landede dernede kl 24.00 og kom hurtigt i dragten og afsted, sigten var virkelig dårlig og jeg kunne kun se omkring en lille meter frem og efter en halv times tid gav jeg op. Der var ingen grund til at fortsætte når jeg intet kunne se alligevel. Hurtigt op i bilen og satte kursen til Brunddragerne. Her var vandet væsentligt koldere men også en lille smule bedre sigt så jeg hoppede i og svømmede langs med stranden, der var et helt utroligt liv af krabber og rejer , vandmænd og alle mulige slags småfisk det var helt fantastisk 🙂 sigten var ca en meter til halvanden og det er altså for lidt for pludselig kom en pæn ørred ræsende forbi og må indrømme at jeg fik lidt af et chok og fik måske lidt vand i snorklen.he he. Jeg svømmede videre og tænkte at er der en må der være flere og sørme om ikke der kom en mere forbi dog uden jeg fik muligheden til at skyde efter den. Men så dem trods alt. Dejlig tur og en ny verden har åbnet sig.

Fladfisketur Langelandsbæltet.

Fredag D 3-7-15

Endelig så det ud til at vejret ville arte sig bare nogenlunde og da det jo efterhånden er noget siden, vi sidst har været af sted, var båden klargjort og klar til afgang. Jeg ringede til Henrik fra Mertz i Nakskov og bad ham gøre et par pakker børste orme klar til om eftermiddagen . Vi kunne først komme afsted sidst på dagen, da Lone lige skulle til noget behandling først , men det gjorde nu ingenting, for der var stadig lidt vind fra morgenstunden og da de havde lovet at det skulle blive helt vindstille hen mod aften, ville det jo bare være et plus da det samtidig var Lones første tur på vandet i år. Da klokken var præcis 16.00 landede jeg ved Mertz og ormene var klar til afgang 🙂 Henrik kunne fortælle at der var mange som havde været efter orm og mange som havde bestilt til lørdag så der nærmest var udsolgt. vi skyndte os til Onsevig og fik hurtigt sat båden i vandet der var lidt trængsel på rampen, men det var nu helt forståeligt med dette fantastiske vejr det var blevet. Vi satte kursen mod en af vores kendte pladser og forventningerne var høje ungerne var sikre på at de nok skulle nå at fylde kølekassen 🙂 men fremme på pladsen var der nu ikke så meget gang i den som vi havde håbet på og Mads blev noget utålmodig. Vand dybden sagde 8-9 m og det plejer ellers at være ok, men jeg valgte at sejle lidt nord på og på lidt lavere vand. Vi har en knold hvor vi plejer at fange godt med fisk, lidt senere på sæsonen og hvor vi også har fanget både pighvar og rødspætter, der er tilgengæld kun 6 m vand på knolden og ned til 10 m omkring den, men jeg skal da lige love for at det var her det skete. Man nåede kun lige bunden med forfanget og så var der bid og det var nogle pæne skrubber og isinger og der var mange af dem.

flad2

Ida fangede dagens største på lige over kg`et.

flad4

Efter et par timer havde vi fanget rigtig mange fine fisk, og alt imens var det blevet fuldstændigt havblik. Tror aldrig jeg har set bæltet så fladt nogensinde før det var virkelig skønt at ligge derude og bare nyde at vi ENDELIG kunne komme på vandet igen.

flad8    flad7

Dagens resultat blev til 21 skrubber og 17 isinger med hjem og gud ved hvor mange vi smed ud igen, det var en kanon aften tur i det skønneste vejr og dejligt at vi var afsted hele familien.

 

 

flad5

Makker Mads lige så fræk på turen hjem som på turen ud :-).

 

Lørdag morgen startede jeg lige med at hente et par kg frisk fangede fjordrejer. Samt med at filetere alle skrubberne fra om fredagen, og lavede de lækreste fiske fileter. Så lørdag aften fik vi det skønneste måltid mad oven på en dejlig bade tur i smålands havet, hvor vi var i vandet både ved Askø og Lindholm det er sgu dejligt at båden kan bruges til så meget og giver os så mange gode timer sammen.

flad6

Knæk og Bræk.