Året der gik….

Så blev det tid til den årlige update om året der gik. Hvad skal man egentligt mene om 2020. Det var et år som, på så mange måder blev stik imod hvad vi alle havde regnet med, eller frygtet. Det blev et år med udfordringer for rigtig mange og rigtig mange ting blev noget anderledes end vi havde håbet. Jeg tror på at 2021 bliver bedre, stadig med diverse restriktioner , men stadig bedre 🙂 Vi bliver alle bedre til at tage de rigtige forholdsregler og holde afstand når det kræves og sammen skal vi nok komme ud på den anden side , så vi igen kan give et kram, et håndtryk , ja bare være sammen på kryds og tværs, for er du da gal man savner det sociale…

Vi startede året som vi plejer med ræveregulering, i år med noget nyt (ihverfald for vores vedkommende) lokkekald til ræv. Det er dæleme spændende og jeg må sige yderst effektivt. Status blev at vi rundede de 10 ræve på regulering og de fleste skudt med riffel og lokkekald. Bla denne kæmpe hanræv som Mads og jeg fik en af de sidste dage i februar.

kæmpe hanræv.

I maj måned var det som vanligt gedderne , der stod for tur og i år havde vi svigersønnen Thias med som aldrig havde fanget en gedde, så det fik hurtigt lavet om på 🙂

Thias med sin første gedde.

Bukkejagt blev der også tid til i år og Mads og jeg var så heldige at den udsete buk, valgte at træde frem efter 10 min på premiere morgenen og så var resten en formsag 🙂 god gammel buk.

Det er bukken med hovedet nedad 🙂

Det blev også til en enkelt reguleret muldvarp i denne sæson, som blev skudt efter en spændende purch i strømpesokker.

Kæmpe muldvarp 😀

2020 var så også året , hvor båden ikke nåede i vandet en eneste gang !!! og det skal der ihvertfald laves om på…

øjestenen.

Efteråret er gået i selskab med super gode kammerater på div fasanjagter rundt om i det danske land. Dejligt man er så priviligeret med så mange dejlige mennesker i sin omgangskreds. Der har været mange gode oplevelser og mange gode ture.

årets første sneppe.

Vi ser frem til et nyt år , hvor der virkelig skal fiskes igennem, der er også et par nye projekter på tegnebrættet så følg endelig med. Til slut er der kun at ønske jer alle et super godt 2021. Pas godt på hinanden og jer selv så skal det hele nok blive godt igen.

Godt nytår..

Året der gik…

Endnu et år er gået og hvilket år. Igen har der været fuld knald på og vi har haft de fedeste oplevelser sammen med de skønneste mennesker. Vi startede året i vanlig stil med at regulere ræve og som altid med min gode ven Viggo og hans dygtige Jack Russel Fie lykkedes det igen at få nogle fine ræve på tasken.

Efter rævene gjalt det vores store passion Laksene !! og hold nu op nogle fede ture vi har haft i år, den tur som vi nok husker bedst må ubetinget være klintecuppen på møn. Det var her at makker Mads jo som bekendt valgte at fange en laks på ikke mindre end 17,4 kg desværre var det om søndagen, hvor konkurrencen var slut, men det gjorde ikke oplevelsen mindre.

drømme fisk…

Trollingmaster nåede vi også at deltage i og det er bare så hyggeligt at møde alle de mennesker som man oftest bare skriver lidt med 🙂 også her fik vi nogle fine fisk, dog ikke nogen som gav nogen placeringer, men de gav nogle gode fights.

Ida med en fin Bornholmer.
Igen i år måtte Ida en tur på scenen med Peter Tanev.

Første weekend i juni er som altid booket til det måske nok hyggeligste arrangement vi deltager i. Nemlig weekenden med småbådsfiskerne Lolland Falster. Det er en cm konkurrence hvor det er største fisk i de forskellige kategorier cm lagt sammen og flest cm vinder. Her var vi så beskedne at vinde team konkurrencen og sørme om ikke Mads vandt junior konkurrencen 🙂 i år havde vi vores gode ven Thomas Stoffer med om bord så hyggen var i top .

kæft et chok jeg fik da Thomas pludselig havde taget maske på 🙂

I juli kom makrellerne til langelandsbæltet i stor stil og i nogle ordentlige str , det er nu bare sjovt at fange dem på det lette grej og så fik vi fyldt fryseren så der var til den nye rygeovn.

Det blev også året hvor jeg fik gjort alvor af at bygge mig en ordentlig rygeovn, det skulle jeg nok have gjort for mange år siden for hold da op hvor vi bruger den tit.

Storebæltcuppen måtte vi springe over i år da det også var i år jeg blev 40 år. Så istedet for fiskeri blev det til åbent hus, helstegt pattegris, grillede dådyrkøller og samvær med en masse skønne jagt/fiske kammerater og vores dejlige familier og gode venner. Det var en helt fantastisk fest.

Den hårde kerne inden vi gik hjem kl 8.00 næste morgen 🙂

September måned er lig med DM i fladfisk. Det er det jeg kalder min sommerferie for hold da op hvor er det afslappende at hygge med alle de fantastiske mennesker som bakker op om dette dejlige arrangement år efter år. I år var det Idas sidste år som junior, så hun havde bebuddet at i år gav hun den gas og det skal jeg da lige love for at hun gjorde. Ida sluttede på en tredie plads hos juniorerne og far var stolt 🙂 men hun fangede nu også nogle fine flade .

Oktober/November står den på dådyr jagt og her er det også gået fint det er både blevet til lidt hjorte og også lidt dåer og kalve. Specielt en aften skiller sig lidt ud, da jeg havde begge unger og lillebror Mike med ud og kigge efter dådyr og en stor flok på 40-60 stk pludselig kom farende forbi os.En lang purch med ungerne på slæb og det lykkedes det mig at skyde ikke mindre end tre stk. Det har jeg nu gjort mange gange, men ikke hvor jeg havde ungerne med også.

En enkelt af de bedre hjorte er det også blevet til i år.

Nov/Dec er det fasanjagterne der har fyldt mest og det har været en fornøjelse at komme rundt så mange forskellige steder og se noget nyt terræn, sneppen nåede jeg også lige på falderebet i år, så må sige at det har været endnu en fantastisk sæson.

Til slut er der kun at sige tusind tak for året der gik. Tak til alle vores skønne jagt og fiske kammerater, for alle de super oplevelser vi kan dele sammen. Tak til jer der læser med og kommenterer på vores små eventyr. Tak til Lone for at være så forstående, når jeg får nogen af mine “gode” ideer. I ønskes alle et godt og lykkebringende Nytår og jeg ser frem til en masse nye oplevelser i 2020. Jeg håber i alle vil følge med i det nye år.

GODT NYTÅR

Fra hele Team lille my

Endelig en opdatering.

Endelig blev det tid til en opdatering her på siden 🙂 det har været en travl og begivenhedsrig sommer og der er virkelig sket nogen store forandringer både privat og på både jagt og fiskerisiden. Sådan rent privat valgte jeg at sige mit gode job op i juli måned efter 16 år på samme arbejdsplads og starte op som selvstændig. Et valg som jeg ikke har fortrudt et sek 🙂 så velkommen til Jespersen Enterprise 🙂

Sidste opdatering var jo af den nye ide med at bygge en rygeovn. Skulle hilse og sige at det var en af mine bedre ideer 🙂 den er blevet brugt flittigt og der er bare en stor tilfredsstillelse i at lave noget lækkert ud af de fisk/dyr man selv fanger/skyder og så er der lige det plus at det er noget der samler folk og familie da alle gerne vil deltage ( og smage ) på de gode varer. Det kan varmt anbefales og jeg glæder mig allerede til at prøve at lave bacon osv nu da temperaturen er ved at være nede så vi kan koldryge.

På fiskesiden er der også sket en masse. Storbæltcuppen blev ikke til noget for vores vedkommende da jeg er blevet en (gammel) mand på 40 år og havde åbent hus, selvsamme weekend som cuppen løb af stabelen. Så vi holdte et brag af en fest og fejrede det med familie og gode venner, fiske og jagtkammerater. Dejligt med så mange skønne mennesker i ens netværk. DM i fladfisk er et af vores store højdepunkter og self er vi fast inventar i Onsevig 🙂 i år var det iøvrigt Ida`s sidste år som junior, så det var i år hun skulle give den en skalle og det må man sige at hun gjorde, hun fangede virkelig mange pæne fisk og på første dagen lå hun nr 1 i junior rækken og nr 2 i skrubberækken. Hun sluttede weekenden på en flot 3 plads. Far er STOLT… Mads fangede mange men knapt så store fisk i år og sluttede på 13 pladsen, men han tager revanche næste år 🙂

Dejligt arrangement….

Der har også været mange ture efter bæltets små torpedoer!! Makrellerne og her fandt ungerne virkelig fidusen og sørme om ikke de slog den gamle her i vores interne fiskekonkurrence.

Fin stribe makreller fra langelandsbæltet.

Lillebror Sofus havde aldrig fanget en makrel (mærkeligt nok ) så self blev han da inviteret en tur med ud og prøve og på trods af stærk strøm havde vi en kanondag og self fik han da fanget sine første makreller 🙂

Mads med fuldt hus.

På UV siden er det tilgengæld gået lidt i stå for mig 🙁 efter forbuddet om nattejagt er trådt i kraft er det ikke blevet til en eneste tur desværre. Der er simpelthen ikke lyse timer nok i døgnet til at jeg kan nå det. Men havde et par fine ture inden det blev ulovligt men kommer nu til at savne det en del , jeg ved godt at man stadig må tage ud om natten UDEN harpun og tage lidt fladfisk med hænderne men så vil jeg nu hellere tage dem på stang.

1,7 kgs havørred fra en af de sidste nætter det var lovligt.

På jagt siden er der jo sket nogle kæmpe ændringer. Med beslutningen om at skulle være selvstændig var jeg nødt til at stoppe med at passe jagt, da det simpelthen ikke kan lade sig gøre at hellige sig begge ting 100% så efter 12 år med fasanudsætning er det nu slut og self savner jeg det da, men omvendt har det også været befriende ikke at være bundet på hænder og fødder af kyllinger og ællinger og planlægning af jagter osv. Der har rent faktisk været tid til at tage på jagt selv og nyde at der ingen stress var over at man skulle nå foderrunden. Der har også været tid til at bruge noget mere tid med ungerne og Lone, hvilket også har givet lidt pluspoint på kontoen 🙂

Aftenpurch med Mads.
Fra jord til bord. Hjorten blev omdannet til ca 350 grillpølser.

Knæk og Bræk

Hjortene. sæson 17/18.

Så gik endnu en sæson på hæld. Det er i år gået over al forventning mht hjortene. Vi har i vores hjortelaug en afskydningspolitik der hedder spids og skuffelhjorte er jagtbare men stanghjortene er fredede, dette har kørt i en årrække nu og efterhånden som flere er kommet med på vognen er vi også begyndt at kunne se resultatet af denne fredning. Vi har i denne sæson set hjorte i en str som vi ikke tidligere har set, samt utroligt mange mellem hjorte så det er virkeligt positivt 🙂 Min første store hjort denne sæson er lidt speciel af flere grunde, for det første var Ida med hele vejen og iøvrigt var det også hende som opdagede drengebanden som gik og hyggede sig i solbærrene. Den ene skildte sig markant ud i forhold til de andre den havde et par store flotte skovle og så var den nærmest dobbelt så stor som de halvskufler og stanhjorte som den gik sammen med i krop, det så helt forkert ud faktisk. Det blev en super spændende purch hvor vi kravlede og mavede os frem for til sidst at sætte en perfekt kugle i hjorten, en purch på 6-700m i forholdsvis åbent terræn, ikke nemt 🙂

112,5 kg hjort 🙂 bemærk lige hals tykkelsen på hjorten. Det var vildt !!

Sæsonens anden hjort skød jeg ca tre uger senere på et andet revir. Der gik en stor hjort i et levende hegn og jeg kunne ikke rigtigt vurdere størrelsen på den, andet end at det så pæn stor ud. Jeg startede en længere purch og kom ind på en ca 120m. Jeg syntes dog ikke at hjorten var skudbar da jeg fik riflen op i anslag og valgte derfor ikke at skyde. Jeg sad og funderede over hvordan det kunne snyde sådan, men omvendt var det på stor afstand jeg så ham første gang og undervejs i purchen var han også gået ind i hegnet og netop kommet ud igen da jeg nåede frem, så jeg havde ikke kunnet se ham undervejs, mens jeg sad og nød ham gå og hygge sig kom der pludselig en større hjort ud af hegnet, netop hvor jeg havde set den store gå ind og så faldt ti øren, der var to hjorte og jeg havde kun set først den ene og bagefter den anden og nu var den første altså kommet ud igen.Den var utrolig høj i stængerne og det snød mig lidt med str på skovlene, men en rigtig fin hjort. Han stod og kiggede på mig 110 m ude og jeg fik lusket riflen til skulderen da han et øjeblik stod og kiggede efter den hjort. Han drejede sig stille rundt og stod nu med siden til og jeg lod kuglen gå, han hoppede nok 1 m eller mere op i luften og løb ca 20 m hvorefter han stod og vaklede lidt for derefter at vælte rundt stendød, super spændende 🙂 Den anden hjort valgte at løbe lige på mig og stille sig med siden til på ca 50 m afstand, et nemt offer, men han slap med skrækken 🙂 han bliver rigtig fin næste år.

Så var hjortesæsonen egentlig ovre for mig. Indtil en morgen midt i dec, jeg var på vej på min daglige morgen foderrunde og blev opmærksom på en rudel STORE hjorte 9 stk ialt, som stod hjemme foran vores hus, hvor jeg også har jagtretten. De stod og klumpede lidt da jeg kom ud men med ca en time til solopgang var der ikke noget at frygte for dem, de trak stille over marken og jeg kunne med det samme se at den ene gik og humpede meget, den kunne ikke følge trop med de andre og så faktisk rigtig dårlig ud. Jeg vendte bilen og hentede min riffel hjemme og så satsede jeg lidt ved at køre lige forbi hjortene og ned og fodre mine fasaner. Taktikken lykkedes og hjortene kom gående ned over vores mark der var 10 min til skydetid, så jeg purchede ned langs med det levende hegn hvor jeg forventede hjortene ville passere. Klokken blev skydetid og hjortene manglede endnu nogle hundrede meter før de ville være på skud, så der var ingen stress, den dårlige hjort gik vel en 80-90 m bagved de andre så det var spørgsmålet om de ville opdage mig før jeg kunne skyde til den dårlige hjort. Endelig kom de ind i hegnet , den første hjort som kom ind var KÆMPE den næste lige så stor, sad og gemte mig så godt jeg nu kunne og de opdagede mig nu heller ikke, det var perfekt !! da den dårlige hjort kom ind på sporet var jeg mere end klar, et lille pift og han stoppede i 2 sek og kiggede op på mig. Jeg fik sat en fin kugle i ham og løb lige 30 m og døde så, det viste sig at han var påkørt og hele hans skulder var knust 🙁 godt at få ham væk og så var det faktisk en ok hjort tillige med.

Den sidste hjort denne sæson blev skudt af lillebror Mike som sammen med sin gode ven Anders, var kørt ud på et af vores andre revirer og kigge efter kalve. De blev dog positivt overraskede da den selv samme rudel som jeg skød den dårlige fra i dec , nu kom gående ud 600m fra dem. Mike ringede og spurgte om råd til hvordan de skulle gribe dem an og vi fik lagt en plan som de ville prøve. Det blev til en kæmpe oplevelse for dem begge de fik en fed purch på 5-600m hvor de flere gange var helt synlige for hjortene, men det gik og Mike fik sat en god kugle i en af de helt store hjorte !!! Super oplevelse og en perfekt afslutning på sæsonen.

Godt Nytår.

Så gik endnu et år fyldt med super gode oplevelser, sammen med både nye og gamle bekendtskaber. Et år hvor mange ting er lykkedes til ug igen (heldigvis). Et år hvor der endnu engang er sket så meget nyt , både på jagt så vel som på fiskesiden. Vi glæder os til et nyt år som med sikkerhed byder på en MASSE nye udfordringer og eventyr. Der kommer til at ske en del store ændringer i det nye år og der er ingen tvivl om at det ikke bliver nemt men forhåbentlig løser det hele sig undervejs, mere om det senere 🙂 Tak til alle de trofaste og dejlige mennesker som har været en stor del af året som er gået. Vi er meget glade og taknemmelige for at i vil være en del af dette og vi håber at i alle vil være en del af dette igen i det nye år. Godt nytår til jer alle og jeres familier. 🙂

lidt billeder fra året der er gået.

Bukkene 2017.

Endelig var det den tid på året igen, som jeg holder så meget af. Det er nu man ser reviret fra en anden vinkel, alle dyrene har travlt med at yngle om så det er rådyr. ræve. harer det er nu det sker. Bukke jagten stod for døren og der var allerede brugt utallige timer på reviret, med at kigge bukke ud. Var han der mon endnu den store gamle buk ,som vi prøvede at give et år mere, var der mon kommet nye til ? det er altid spændende 🙂 Den gamle buk ? jo han var der skam stadig, jeg så ham en tidlig morgen i starten af maj, hvor han kom ud og fejede lige så overlegent på en lille birk og gik og nød solen. Der var ingen tvivl om at han nu var revirbukken, han frygtede intet!! Der gik flere lovende bukke og hurtigt fik jeg besluttet mig for hvilke vi ville prøve at pille ud i år. Den første jeg ville gå efter var en fin symmetrisk seksender, som ikke var blevet væsentligt større end han var sidste år, dog havde han fået noget mere fylde på stængerne. Området hvor han gik er faktisk et skel op mod den ene nabo, hvor de også har en fin afskydningspolitik, på vores side af skellet er der en 500m lang jordvold som er groet til i små træer og buske, faktisk var det for enden af volden at lillebror Mike skød sin fine buk sidste år. Endelig blev det d 16 maj og slaget skulle stå, desværre var det en våd og meget blæsende 16 maj og dyrene var nærmest inaktive, så der skete ikke det store her. De næste par dage så jeg jævntlig bukken dog uden at kunne komme til et skud. D 20 maj om morgenen var det endelig tørvejr og helt stille og jeg besluttede mig for at nu skulle det være, jeg kom på plads uden de store problemer og der gik da heller ikke længe før jeg kunne se, at et lille birketræ fik nogen klø henne på volden. Jeg gjorde mig klar og ventede på at han skulle træde frem, det gjorde han så men det var bare ikke ham jeg var efter, det var en lille fin ulige seksender i ørehøjde, som vist ikke helt var klar over at han stod midt i reviret hos seksenderen, men det fandt han hurtigt ud af ,da den pludselig kom farende forbi mig og lige hen i hovedet på ham. Der blev han jagtet godt og grundigt afsted og heldig som jeg var kom seksenderen gående retur lige ind på volden ca 85 m fra mig med siden til. Bukken stoppede og kiggede lidt efter den lille buk, om han nu var jaget ordentligt væk og imens fik jeg lusket riflen op og fundet bladet i kikkertsigtet. Kuglen sad umiddelbart rigtigt godt og benene klappede sammen under bukken i skuddet og han gik lige ned. Færdigt arbejde. Da jeg havde skudt kom der en rudel dåvildt løbende lige forbi mig bagfra, de havde gået i rapsen bag mig og var nu blevet skræmt af skuddet, de løb lige hen til hvor bukken lå og så blev der altså noget panik derhenne og dådyrene sprang i alle retninger, det så lidt vildt ud 🙂 Jeg var self lidt spændt på at se ham og efter en 10 min tid gik jeg hen og ville se ham. Han var pist væk 🙁 🙁 der lå lidt sweis men ingen buk. Jeg forstod det ikke alt så helt perfekt ud , men bukken var ikke at se nogen steder. Jeg gik tilbage til bilen og ringede til min gode ven Lars Knudsen som er en af vores lokale dygtige sweishundeførere, Lars tog tlf og vi snakkede lige kort om situationen og Lars sagde at der lige gik en times tid og så ville han være der. Imens gik jeg og grublede lidt over det hændte men som sagt så alt jo perfekt ud så jeg var noget spændt på hvor galt det var. Lars kom og sammen gik vi ned mod anskudsstedet, da vi manglede ca 20 m i at nå frem trak hunden pludselig an og tog stand ude på vejen med blikket stift rettet mod det levende hegn. Lars bad mig gøre mig klar med riflen da han var 200% sikker på at bukken var lige inde i skellet.Det var virkelig spændende . Han slap hunden og den gik hurtigt frem over volden og fik fat om halsen på bukken som lå lige på den anden side. Bukken var nu godt nok stendød og havde været det lige siden jeg skød den, det må simpelthen være den rudel dåvildt der har trykket den tilbage i skellet. En super situation og dejligt at få bekræftet at alt var ok og rigtig flot arbejde af Lars og hund. Tak for det 🙂

Lars med hund og buk.

Lillebror Mike havde set en god gammel buk på et af vores andre stykker og gik meget målrettet efter denne buk. Jeg ved ikke præcist hvor lang tid han brugte på den men vi var henne omkring d 22-23 maj da han endelig stolt ringede og fortalte at nu var bukken leveret. Det var en flot gammel buk som vi godt vidste gik der sidste år, men sjovt nok havde vi ikke set ham i år før Mike så ham en sen aftenstund. Mike nedlagde veto på at dette var “hans” buk hvilket jo også var helt rimeligt da det jo var ham selv der havde observeret den. Det havde været en spændende jagt med en god lang purch så han var lykkelig da det lykkedes og det er da også en absolut fin afskudsbar buk han har fået der.

Mike´s fine buk.

For mit vedkommende gjaldt det nu den store buk som jeg må indrømme at jeg havde fantaseret om siden jeg så ham den morgen i maj. Jeg havde set ham dagligt og kendte næsten alle hans ruter og vaner , så jeg mente selv at det ville blive en nem jagt . Men der blev jeg noget klogere 🙂 som det ofte sker med de store bukke går de pludselig under jorden og er pist væk. Det var lige nøjagtigt hvad han gjorde og jeg måtte afsted mange morgener og mange aftener før han igen dukkede op, det var lidt ved en tilfældighed jeg opdagede hvor han var rykket hen. Jeg var en aftenstund gået ned ved et af vores andehuller og kigge da jeg havde set en mosehornugle et par gange som stod og musede og det ville jeg prøve at tage lidt billeder af,mens jeg stod der med kamera i hånden og riffelen på skulderen, kom bukken såmænd spankulerende ud lige ved siden af mig. I ren iver over at få riflen af skulderen fik jeg self stødt bukken og væk var han , uden jeg fik taget hverken billeder af ham eller skudt ham , men nu vidste jeg så tilgengæld hvor han var gået hen. Næste morgen var jeg på plads og sørme om ikke “kongen” kom ud og gik ret op mod mig, da han var ca 60 m ude stoppede han og begyndte at esse og hygge lidt i solen. Da han efter en 5 min tid endelig stod perfekt var det ingen sag at sætte en god kugle i ham og han forendte lige midt i sit revir.

Den gamle Buk.

Således sluttede sæsonen for os da vi godt nok havde et par store bukke mere gående, men blev enige om at de nok ikke bliver mindre af at få et år mere 🙂 knæk og bræk.

Familie/slyngeljagt.

Så fik vi afholdt vores hjælper jagt og det var bare så hyggelig en dag. Alle hyggede sig på trods af vejret, som først bød på sne, derefter regn med islag til følge og så blæste det 8 sek/m. Men syntes at alle tog det med et smil 🙂 fasaner var der også en del af og vi fik lavet en hæderlig parade. Det var koner og børn som var drivere idag og det gik bare så godt, ungerne fik godt nok brændt noget krudt af 🙂