Der skal røg på…

Kender i det at man går og får en god ide og inden man får set sig om er man igang med et nyt projekt 🙂 Sådan har jeg det ofte :-):-) Denne gang var det en tur på kysten, sammen med Mads som gjorde udslaget. Mads og jeg fangede en ordentlig gang hornfisk og vi snakkede om hvad vi kunne lave af lækre ting ud af dem da vi nok kunne få styret vores lyst til stegt hornfisk da mads siger at vi kunne da prøve at ryge dem… Det kræver jo så bare en rygeovn….

Dagen efter da jeg kom hjem fra job blev der målt op og der blev gravet og inden vi fik set os om var der både lavet støbekasse og støbt. En rygeovn var ved at se dagens lys…

Klar til sokkel.

Så blev sokkel og grunden klar 🙂 så skulle jeg bare finde på en smart brænder/brandkammer. Her valgte jeg at bruge to styks af de gule gasflasker som jeg skar toppene af og svejsede sammen til en stor 🙂 (pas lige på når i skærer i gasflasker. Sørg for at de er helt tomme og evt kom vand i inden i skærer)

Afgangsrør som skal støbes ind i bunden af ovnen.
montering af hængslerne til lågen inden man skærer den helt ud. Sikrer at dine hængsler hænger helt rette og ikke giver sig det mindste.
montering af pladestrimler på lågen så den slutter tæt.
lukketøj med flere reguleringmuligheder. Håndtag og så lige en rustfri laks på toppen så man ikke er i tvivl om hvad der skal ryges mest af 🙂
Klar til montering. Skal lige males i en sort varmefast maling også så spiller det .
Skelettet færdigt
Så kom der dør i også.
Rosetventiler monteret i begge sider i toppen så røgen kan reguleres og derved undgå surrøg. Termometre monteret i toppen og i døren så der er styr på varmen.
Brændkammeret færdig monteret og så blev der lige lavet plads til brændet også, så det er altid er under tag og lige ved hånden når der skal ryges.
Det ryger fint 🙂
Færdigt arbejde. Så skal der bare saltes lidt fisk og smides i ovnen så er vi igang 🙂
God Røg.

2 tanker om “Der skal røg på…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *