Møn laks 21-2-2018.

Onsdag d 21-2-2018 lovede vejrguderne kongevejr på 40 meteren. 1-3 sek/m fra Ø drejende til V 0-2 sek/m. Jeg skyndte mig at ringe til Kristian fra Team Emilie og foreslå ham en tur ,evt kunne han bare sejle med os, men ak igen skulle han arbejde 🙂 vi har nu officielt døbt ham landkrabben 🙂 🙂 (Undskyld Kristian kunne ikke lade være) Jeg skrev også lige til Jesper fra Team Thiller og han var frisk på en tur, dog ville de sejle fra Rødvig istedet for Klintholm som os andre men ville mødes med os på vandet. Mads fik tilbuddet om en fridag fra skole og efter lang betænkningstid sagde han ja…. Eller noget selvfølgelig sagde han ja øjeblikkeligt !!! Vi aftalte at det kun var Mads og mig afsted på denne tur da vi ville prøve lidt forskelligt Bla. ville Mads prøve at sætte stænger på riggen osv det er nu dejligt han har så stor interesse i det, lad os håbe det varer ved !! Vi kørte hjemmefra ca kl 5 og regnede med at være i Klintholm ca 6.45 Da vi ankom var der stort set kø ved alle tre ramper, så vi valgte at køre til den gl rampe ,selvom de nye nu egentlig er rigtig fine da man her holder helt vandret med bilen og ikke i nærmest 30 grader. Båden kom i vandet og kursen blev sat mod 40 meteren , det bumpede noget på vejen ud, da der stod en del gamle dønninger fra om natten, der havde lige været et vindfeldt på ca 4-6 sek/m og det havde altså rejst lidt sø derude. På vej ud aftalte vi at idag var det Mads der tog ALLE fisk også torsk hvis der blev bid så jeg var egentlig bare med som oppasser 🙂

Mens vi sad og hyggede på vej ud og rodede med instrumenter osv mødte vi flere store coastere som idag åbenbart skulle nord på.Dette er dog færgen som altid sejler forbi i kondomet.

Vi nåede 40 meteren og begyndte at sætte grejet, jeg havde lige sat venstre sides sideplanere(3 stk) og var igang med at sætte “tyven” som idag var en dipsy med en kobber apex, da en laks huggede på og nærmest var ved at rykke stangen ud af hånden på mig ….. det var sgu lidt vildt 🙂 hele højre side var fri og alligevel valgte den at gå over og krydse alle tre sideplanere i venstre side og pist væk var den… Det var næsten ikke til at bære men nu vidste vi da trods alt hvor laksene stod henne. Vi fik sat grejet og der var nogle fine lodninger og der gik heller ikke lang tid før den dejlige lyd af en knarrer der kører på fuld skrald ramte vores ører inde i kabinen.

Mads røg ud og fik stangen i hånden mens jeg fik startet go pro`en og begyndte at rydde lidt stænger, han fik en forrygende fight og det endte med at jeg bjærgede alt grej og tog skruen fra, ellers havde vi stået der endnu 🙂 Mads gjorde det super godt i alle 27 min som fighten tog og vi kunne lande en ny pr til Mads på hele 8,2 kg.

Efter den omgang var han noget brugt og kold den unge mand men havde dog overskud til råbe jubiii så de kunne høre det i land 🙂 det var ihverfald højt !! vi fik sat grejet igen og nød det til fulde der var bare skønt derude.

Ikke tit vi ser det så fladt derude. Vi trollede lidt rundt i området og flere trolling både kom til da vi jo selvfølgelig havde fortalt på vhf at Mads havde fanget en fin fisk. Vi hørte om to andre både som fik laks på 13 og 13,7 kg i samme område så de var her… Pludselig lød den dejlige lyd igen og vi røg begge ud ,da det lød noget voldsommere i udløbene denne gang, vi kunne tydeligt se en stor laks springe og regere ude bagved og den stoppede først da tælleren stod på 633 fod på hjulet!! det var voldsomt. Mads fik stangen og kæmpede som en gal i 34 min da var den inde på 350 fod ca og så tog den igen et vanvittigt udløb ud til omkring de 600 fod og forsvandt i et spring hvor den var helt fri af vandet. Mads sagde ikke et ord, gav mig blot fiskestangen og forsvandt ind i kabinen hvor han smed sig på sin plads og trak dynen hen over hovedet.. Alle som har prøvet ved udemærket hvordan det føles og jeg forstod ham til fulde,det føles som om man har et kæmpe hul i maven og er hel tom inden i og så er man knap så snakke salig. Efter at have sundet sig lidt kom han dog ud og snakkede lidt igen og jeg kunne jo kun give ham ret i at det var møg ærgerligt. Han brugte lidt tid med sin ipad og kom så ud og hyggede lidt med chokoladekiks en sodavand.

Hyggetrold.

Det var efterhånden blevet tusmørkt og jeg kunne se på radaren og AIS´n at vi var de sidste ude så vi blev enige om at rydde båden og sejle i havn med vores ene men pæne laks i kassen.

Turen ind var bare lækker , helt fladt vand og ingen bølger så Rosa fik lov at strække ud på vej ind.

Super dejlig tur og første laks i kassen i år . Det tegner til at blive en super fed sæson og vi glæder os til de mange konkurrencer vi skal til inden så længe. Knæk og Bræk.

6 tanker om “Møn laks 21-2-2018.”

 1. God beretning. Endnu engang tillykke til Mads. Vi kender alle den følelse, men heldigvis havde du fået en fin laks 🙂 Nu skal Team Emilie snart med på vandet og lære at fange laks igen. Jeg kalder nok op til dig Mads på VHF’en og skal have nogle tips 😉

  1. tak 🙂 ja nu må i snart med en tur på vandet og jeg skulle hilse og sige at du bare skal spørge løs hvis du skal bruge nogen fif 🙂 🙂 han glæder sig til i kommer med ud ( og det gør jeg også) .

 2. Altid spændende at læse om hvad i laver derude,så kan jeg da følge med bare jeg er inde på land men spiser gerne med af laksen smil og tillykke til dig mads ?

 3. Hej Jannick,

  Lidt off topic, men håber det går ellers sletter du bare.

  Jeg har set nogle videoer af båden hvor i sejler hurtigt, jeg har den samme båd, blot en QuickSilver 640 weekend. Synes din sejler vildt hurtigt ift. min, hvor mange knob skyder den ?

  De bedste hilsner

  Jimmi Bodilsen

  1. Hej Jimmi
   Self går det 🙂 den går omkring 25-27 kn når den er trimmet helt ud, det kan godt være det snyder lidt på filmene og ser “vildere” ud.

   mvh Jannick

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *