De 3 kalve.

Så blev det søndag d 18-1-2016 og vejret viste sig igen fra sin pæne side. Sne om natten og nu vindstille dagsfrost og høj solskin =Dådyrjagt 🙂 Lillebror Mike ville kigge ud og så ville vi sammen se om ikke vi kunne få skudt en kalv eller to. Jeg havde været tidligt oppe og på arbejde, skulle lige rydde sne og salte , men var kørt så tidligt at jeg sagtens kunne nå hjem til skydetid, så ingen problemer i det. Da jeg landede hjemme var der ca 20 min til solen stod op og Mike havde ringet at han var på vej. Da jeg stod ud af bilen var der noget ovre på marken der fangede mit blik, umiddelbart lignede det et dyr så ind og hente kikkerten og sørme om ikke der stod en rigtig god hjort ovre i det levende hegn, jeg skyndte mig at ringe til Mike og sige at han skulle holde ind ved mig, da han så kunne prøve kræfter med hjorten 🙂 jeg kunne selvfølgelig vælge at skyde den selv , men vi har et princip der siger, at vi kun skyder en stor hjort pr sæson, pr mand og da jeg jo skød en større hjort den 1 januar, var det selvfølgelig også Mike som skulle have chancen nu. Mike ankom og sammen fik vi lagt en hurtig slagplan, hjorten gik på venstre side af hegnet så Mike måtte ned på højre side af hegnet, så langt så godt 🙂 når hjorten nåede til enden var planen så at den skulle dreje til højre ind foran Mike, som så skulle være klar til den, en rigtig god plan som faktisk lykkedes, jeg stod og så det hele med kikkerten og var med garanti lige så spændt som Mike 🙂 det eneste vi ikke lige havde tænkt på var, at Mike er links skytte og derfor skulle hjorten også et godt stykke ud på marken, før den var fri af grenene i hegnet til skud. Han havde en enkelt chance på et tidspunkt hvor hjorten stod med bringen til ham 80 m ude og der undlod han at skyde, hvilket var helt perfekt da chancen for en anskydning er rigtig stor ved sådan et skud. Stor respekt for det 😉 hjorten stod nu med siden til stadig omkring 80 m ude og havde ikke den fjerneste tanke om at der stod en og sigtede på ham. Mike kunne ikke skyde da der hang et par små grene ned foran hjorten og valgte så at prøve at liste et skridt til højre, for så at få frit skudfeldt, det skulle han så ikke have gjort,for godt nok opdagede hjorten ham ikke, men det gjorde de to dåer som lå ca 13 m foran Mike og som han ikke havde set da fokus var på hjorten. De sprang og trak hjorten med sig . Så tæt på og så alligevel ikke 🙁

Mike kom tilbage og var ikke skuffet over resultatet. Det var så spændende og så stor en oplevelse trods alt, så han var godt tilfreds, for som han sagde. Det er jagt !!! vi besluttede at Mike ville køre i skoven, mens jeg kørte op i land og kigge efter en kalv, som det havde været planen fra start af så det gjorde vi. Jeg nåede nu ikke så langt for pludselig kom en lille rudel på en 10 stk løbende lige ned forbi huset og da kuglefang osv var iorden råbte jeg HEP og de stoppede , hurtigt fandt jeg en kalv i kikkertsigtet, afsikrede og trykkede af. KLIK !!!! jeg havde sgu glemt at sætte magasinet i riflen så ingen kugler og altså ingen kalv da hele flokken straks satte igang igen. Amatør 🙂 nå men til grin kan man altid blive. Oppe ved det levende hegn, som jeg havde i tankerne skulle prøves denne morgen, stod der ganske rigtigt også en lille flok dåvildt, så jeg fik stillet bilen og en purch på en halv times tid gik igang. Det var slet ikke nemt i en frossen pløjemark alt knaste og bragede under støvlerne og det gik meget langsomt, jeg kom uset ned på plads og så var det bare at vente på at dyrene bevægede sig ud på marken. Tjekkede selvfølgelig sådan ca 8-9 gange om jeg nu havde patroner i riflen osv 🙂 Pludselig træder en ganske pæn hjort ud af hegnet foran mig, efter ham en då og så en kalv. Kalven står perfekt, så jeg giver den en god kugle og den går lige ned i knaldet. Nu kommer der gang i hegnet der lå over 40 stk ialt og de render til højre og venstre, jeg finder en kalv mere,som står og ikke rigtig kan finde ud af hvad der sker. Finder bladet i kikkerten og giver også den en perfekt kugle den tripper lige lidt rundt og forender så. Helt perfekt. Der er dyr overalt nu og jeg står og kigger på dem, kunne nemt have skudt en eller to mere, men var nu ganske godt tilfreds med de to kalve. Min tlf begynder at vibrere i inderlommen og jeg kan se det er Mike som ringer, lettere stakåndet fortæller han at han lige har skudt en kalv 🙂 og jeg kan jo så berette om at jeg har skudt to stk. Helt fantastisk dag og sjovt at vi begge fik skudt kalv denne morgen.

 

kalvIMG_1252

En tanke om “De 3 kalve.”

  1. Det er godt nok spændene at læse dine beretninger det er som om man selv har været med på jagt men smil” jeg fik jo den store hjort i min fryser. Godt gået knægte. Tillykke med dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *