Påsketur Møn

Havde aftalt med Kristian fra Team Emilie at vi skulle prøve en 2 dages påsketur efter laks. så det blev d.5 og 6 april. Da der grundet omstændigheder i familien og det faktum at der var klintecup ville passe bedst på trods af en vejrudsigt som vi ikke rigtig kunne blive kloge på. Vi besluttede dog at give det et forsøg og vi aftalte at mødes om morgenen d.5-4-15 og følges ad til 40 meteren. Jeg havde begge unger med denne gang og de glædede sig må man sige. Det var ikke meget søvn de fik 🙂 men de har jo muligheden for at lægge sig og snuppe en morfar i løbet af dagen, så det skulle nok gå. Vel ankommet til Klintholm virkede det som om at vejret ville arte sig så humøret var højt. Jeg havde undervejs snakket med Kristian i tlf et par gange da Kristians gast Per åbenbart var ankommet nærmest midt om natten og kunne berette om få både i havnen. Vi havde frygtet lidt at der ville være propfyldt over det hele men det var ikke tilfældet. Heldigvis. I tlf havde vi aftalt at smide bådene i nede i den gamle afdeling af havnen, da vi som oftest kan holde dernede med bilerne og trailerne. Det er en kæmpe fordel når vi som på denne tur skal overnatte dernede så har man ikke nød at have alt ens grej med i båden så kan det ligge i bilen til vi kommer i havn og skal bruge det. Bådene blev sat i vandet, Redningsvestene monteret på ungerne og mig selv og så var vi ellers klar til at stikke afsted. Kristian og Per lå allerede og ventede på os, så det var bare derud ad, men allerede ude for molen kunne vi godt mærke at det nok ikke blev en hyggetur derud.Der stod en masse gammel sø som kun blev værre og værre jo tættere vi kom på klinten og da vi slap kysten ved fyret blev det nærmest ikke ret sjovt. Jeg fik kigget over på Ida som nogle gange ikke er specielt søstærk og hun var lig bleg i hovedet. jeg spurgte om hun var ok og hun drejede bare hovedet og ofrede morgenmaden ud over siden på båden hvorefter hun svarede at alt var ok 🙂 Hun er en sej lille en og ville ikke være skyld i at vi ikke kom ud og fiske. Jeg kaldte Kristian over vhf og sagde at vi blev inde i bananen som er noget mere kystnært og hvor der ikke var alle de store bølger, desværre er det lige tidligt nok til laksene endnu men med tanke på Ida var det den eneste rigtige beslutning. Har aldrig selv prøvet at være søsyg men har set mange der har været det og de ser ud til at det bestemt ikke er rart på nogen måde så selvfølgelig skulle hun da ikke bide det i sig. Kristian var selvfølgelig forstående over for situationen og valgte at fortsætte mod 40 meteren da der var en del andre både der gik derud så der var stadig følgeskab. vi aftalte dog at vi ville trolle ud mod 40 meteren, når søen lagde sig ( havde de lovet i vejrudsigten) vi fik sat noget grej og tog en 3 til 4 ture gennem bananen. Her mødte vi Kim og Marc fra sønderjylland de havde forvildet sig til møn på deres første trollingtur efter laks, Vi havde snakket lidt inde på havnen om morgenen og fortalt lidt om hvad vi vidste og hvor vi ca ville prøve henne og jeg havde sagt at var det tosset vejr blev vi inde i bananen. Så Kim havde da forstået hvor bananen var da han sejlede midt i den 🙂 vi vinkede til hinanden og vi satte kursen mod kondomet og 40 meteren. Der var mange fødefisk (sild) at se på loddet og også nogle af de buer (laks) vi gerne vil se men de var ikke sultne åbenbart ihvertfald var der ingen der bed på. Ida var gået ind og ville hvile sig lidt og spurgte om ikke hun måtte tænde radioen, den havde jeg helt glemt, havde godt nok lige monteret den og højtalere til turen men lykkeligt glemt alt om det igen så inden jeg fik set mig om var der disko i team lille my og på trods af vejret dansede mine 2 gaster rundt på dækket 🙂 meget underholdende. Vi sejlede op gennem kondomet og fangede kun lidt småtorsk. Mads syntes nu det er meget sjovt bare vi fanger noget så den ene stang blev sat lidt dybt og så var han beskæftiget.                                                                                                    .mads4

Vejret begyndte at te sig igen og der kom en del bølger. Vi prøvede at kalde Kristian på vhf men de var meget langt ude så vi kunne ikke varsko dem om vejret, men sjovt nok ringede min mobil og tænk det var Kristian som nu var kommet så langt over at de fangede de tyske sendemaster. 2 sjæle en tanke 🙂 han ville bare høre om hvordan vores fiskeri gik og om vi var på vej mod dem. Desuden kunne han berette om en 8 kgs til ham og en 10 kgs til Per. Flot !! Da han hørte om vejr situationen inde ved os valgte de klogt nok at stoppe og sejle ind. Det skulle vise sig at være en klog beslutning de fik en rigtig hård tur ind, i mellemtiden valgte vi også at pakke sammen og sejle mod havnen og var nu glade for at vi ikke var gået ud sammen med de andre. For vi fik også nogle tæv på vej ind. Da vi kom i havn fik vi hurtigt lagt os på stampladsen og sat fendere osv på båden. Ida blev sendt op i bilen efter varmeblæseren mens Mads og jeg redte senge så alt var klart til aftens . Jeg fik sat noget strøm på båden og sat varmeblæseren til,mens ungerne så tegnefilm på ipad´n og hyggede under dynerne. Det var lige til at holde ud 🙂 jeg fik kogt noget vand og lavet nogle af deres nudelretter så da team Emilie endelig langt om længe og godt mørbankede kom i havn sad vi og spiste og hyggede os i varmen. Der gik lidt tid med at de fik rigget af osv men efter en times tid mødtes vi alle i vores båd hvor vi fik lidt at spise og lagt lidt planer for næste dags fiskeri. Per og Kristian skulle op og rense deres fisk og jeg meddelte dem at vi gik til køjs. Mødetiden næste morgen blev sat til 5.30 da Kristian fik en gast mere med  som ville være på havnen omkring kl 6. Inden jeg fik set mig om ringede uret og jeg tænkte at det måtte være en fejl vi havde jo lige lagt os , men den var god nok, da jeg kom op på broen mødte jeg Kristian som kunne fortælle at gasten Per var kørt hjem da han var blevet dårlig. Surt!! men heldigt for Kristian at der kom ny gast så skulle han trods alt ikke selv afsted. Vi fik hilst på Mads som den nye gast hed og gjort os klar til afgang. Kristian skulle lige tanke så vi aftalte at mødes uden for havnen, jeg skulle også lige have mine gaster i tøjet og de var ikke ved at springe noget i kroppen af begejstring de var også godt brugte oven på dagen før, så det endte med at Kristian kom først ud, han fulgtes ud med Jesper fra team thiller som lige havde fået ny suzuki motor på båden og som skulle køre den til. Dejlig motor. Jeg kaldte Kristian og sagde at de bare kunne sejle så kom vi i vores eget tempo som passede Ida bedre, den var han med på og de satte kursen mod 40 meteren. Da vi kom ud fra havnen og skulle til at lukke op, kunne vi høre Kristian kalde Jesper på vhf at han havde motor problemer. Jesper tilbød at sejle ham ind men Kristian mente at han nok kunne komme tilbage til havnen så det ville han prøve jeg kaldte op og tilbød at følge ham ind men bedst som jeg gav gas begyndte vores motor bare at ryge og så gik den i stå ??? Hvad var sandsynligheden lige for det !! så jeg kaldte op og meddelte at vi også gik tilbage i havn. Det var så slutningen på den fisketur, vi sejlede ind i havn og fik hurtigt båden på traileren og jeg bandede noget over motoren men det hjalp ikke rigtigt. Det var også noget surt for Mads der havde taget den lange køretur forgæves. Men hørte at Kristian lovede ham en ommer så det var godt nok. Efterfølgende har jeg fundet ud af at det var et dårligt tændrør. Som nu er skiftet og afprøvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *