Klintecup 2018.

Så blev det tid til den første konkurrence i år nemlig klintecup fra Klintholm havn. En konkurrence vi har set frem til da det plejer at være så hyggeligt, ungerne elsker at være i båden og hygge og samtidig kunne fise rundt på havnen og kigge på trolling både og andet udstyr. Forventningerne til fiskeriet var til gengæld ikke så store i år. Vi havde et kanon fiskeri for ca tre uger siden med masser af laks i båden og det spillede bare det hele, så kom der et kraftigt blæsevejr som varede nogle dage og med det blev vandet underligt sort/grumset og fiskene blev nærmest inaktive, vi kunne sagtens se nogle fine laksebuer på loddet men de ville ikke rigtig bide selvom vi prøvede alt muligt. Vi var på møn lørdag og søndag før klintecup sammen med Team Emilie og prøve igen og det blev til to nulture, så som sagt var forventningerne ikke så høje til cuppen. Men med skulle vi !! 🙂 Vi kørte hjemmefra onsdag eftermiddag i et rigtigt blæsevejr og en vejrudsigt som lovede sne i rigelige mængder, ikke noget drømme senarie og mange af jyderne meldte også pas til konkurrencen netop pga dette. Vi valgte at holde et hurtigt pitstop i Stege ved den lokale grill da ungerne jo nærmest var ved at dø af sult… 🙂 Det passede nu meget godt da vi så ikke skulle haste op og tænde gril mm.


P pladsen i Stege.

Da vi ankom til havnen gik det meget smertefrit med at få båden i vandet og fundet en god plads for de næste par dage og hurtigt fik vi sat varme på og så skruede vi op for hyggen 🙂


Total hygge i båden.

Torsdag morgen valgte vi bare at sove længe og hygge med frisk bagt morgenbrød fra den flinke købmand ( som iøvrigt åbnede tidligt ALLE dage med friskt morgenbrød og nybrygget kaffe det sgu luksus ) tiden blev brugt på at gøre klar til fredagens fisketur samt snakke med alle mulige mennesker som kom forbi og hilste på. Det var rigtigt hyggeligt og et par nye venskaber blev også skabt. Hen på eftermiddagen gik vi op i møn trollings lokaler og blev indskrevet til konkurrencen hvor vi fik en pose med lidt info og et blink og lidt andet forskelligt. Herefter var det tilbage i båden og grille og hygge.


Grej klargøres og ungerne hygger.

Fredag morgen skippermøde kl 8 grundet vejret. Idag gik det løs vi vågnede til en stille frostklar morgen , hvor alt var frossent, båden var en stor skøjtebane men det var nu hyggeligt nok. skippermødet blev overstået og vi skulle være i havn senest kl 19.30 hvor brikken skulle hænge på sin plads.

Kl 8 gik starten og vi smuttede stille afsted ca kl 8.10 vi syntes ikke der var nogen grund til at ligge lige i start feltet det lod vi dem om som skulle RIGTIGT langt væk. Turen ud var utrolig flot, Møn tog sig rigtig godt ud fra vandsiden det så fint ud med sne på alle bakkerne.

Kursen blev sat mod et af de punkter hvor Mads og jeg havde haft godt fiskeri inden vandet blev sort, det kunne jo være at der var kommet gang i den igen. Vi fik sat grejet og så var det bare at vente. Der var pænt med fødefisk på loddet og også enkelte laksebuer så umiddelbart tegnede det godt, vand temperaturen var desværre bare ikke så høj kun omkring 1 grad så vi trollede lidt rundt efter varmere vand, det fandt vi dog aldrig den steg lidt til 1,8 grad i løbet af dagen. Efter et par timer uden den store aktivitet var der endelig en knarre der skreg derud af og kort tid efter endnu en. Dobbelthug det var perfekt 🙂 den første stang fik Ida og laksen havde taget omkring 120 fod line da den tog et hidsigt udløb og væk var den….. Det var dæleme surt. Den anden virkede noget mindre og efter lidt tid smuttede også den af.. Det var næsten ikke til at bære. Vi drejede hurtigt rundt og gik tilbage i samme spor dog uden resultat. Vi blev i området og lavede alt fra cirkler til otte taller osv og pludselig gik der en stang igen. Det var samme stang der lige havde været laks på og som var monteret med et Break point mag i guldfarven med prikker og 25 gr bly foran og på sideplaneren. Det var ikke nogen kæmpe fisk men det viste sig at være en havørred på 47 cm som Ida fightede i fin stil. Klokken var efterhånden ved at være mange og vi besluttede at tage en sidste runde og så hive klumperne og sejle i land, da vi drejede stille rundt blev vandet pludseligt helt blegt foran båden og en kæmpe bræmme af ålegræs kom til syne, vi kunne intet gøre vi sad nærmest fast jeg måtte tage skruen fra da motoren dårligt kunne tygge sig vej igennem bæltet, vi fik med meget besvær bjærget det meste af grejet og pakket sammen og kursen blev sat mod havnen. På vej ind kaldte Baunen op til os da de kunne se vi var nogen af de sidste ude og spurgte om vi kunne se nogen af de andre på AIS`n da de ikke kunne se dem mere på deres. Det bekræftede vi at vi kunne og så gik vi i havn.Vi var i havn ca kl 19 og var så heldige at vi fik samme plads som de andre dage, så vi fik hurtigt sat fendere og varme på og gik op med vores brik og Ida´s fisk som jo skulle vejes ind. Brikken kom på plads mens Ida gik over med sin fisk. Hun kom dog noget slukøret tilbage da hun var blevet afvist med begrundelsen at de mente den var for lille. Da vi kom tilbage til båden blev reglerne lige læst og her stod der at havørred skulle være 45 cm altså var den stor nok….Det var ikke nogen præmie fisk så vi gjorde ikke mere ud af det men det var da lidt underligt at se på listen at der kun var vejet 11 havørreder ind og den mindste 0,8 kg altså mindre end Ida´s. Vi hyggede igen i båden og vi havde selskab af Thorben fra Østofte som havde taget turen til Klintholm for at hilse på os, Det var super hyggeligt og så havde han taget lidt af sit gode øl med det gjorde det bestemt ikke mindre hyggeligt 🙂 Thorben brygger selv sine øl og specielt den ene som hedder Rødhætte er jeg helt vild med.

Lørdag var der igen skippermøde kl 8 hvor de klogt nok besluttede at vi ikke kom på vandet. to cifrede sek/m hele dagen fra Ø det skal man ikke ud i 🙂 der ville være præmie overrækkelse kl 12 så vi gik tilbage i båden og fik lidt morgenmad mens vi så på at folk begyndte at tage både op, der var lidt panik til tider og der var også nogle enkelte som ikke rigtig vidste hvordan man burde begå sig på rampen og blandt andre i det hele taget. Efter morgenbrødet gik vi en tur op til åbent skib på Baunen. Det var super spændende og jeg må sige de tog godt imod os , inden vi var kommet ombord var der allerede en som havde taget Ida og Mads med op på broen og vi kunne tage lidt billeder af det 🙂 vi fik en rigtig fin fremvisning og på et tidspunkt fik jeg sagt lidt i sjov at nu manglede vi jo bare at hive oliepinden på motoren så havde vi prøvet det hele og sørme om ikke vi kom med i maskin rummet og Mads fik lov at hive oliepinden. Han fik så også sit livs chok da han fik besked på at holde en knap inde med venstre hånd og så dreje nøglen med højre. Han havde ikke luret at han fik lov at starte motoren og hoppede da også en lille meter op i luften da motoren tørnede nogle omgange 🙂 🙂 Total fed afslutning på dagen og han har ikke snakket om andet siden. Herefter valgte vi at gå tilbage og tage båden op og køre hjem, vi droppede præmie overrækkelsen da Lone var blevet dårlig desværre. Tak for denne gang til Klintecup vi ses helt sikkert igen næste år. Knæk og Bræk.


Mads i chok 🙂

2 tanker om “Klintecup 2018.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *