Langelandsbæltet

Hyggetur i langelandsbæltet med Team Blik og Team Cannabis d 28 marts 2015.

Vi havde hørt rygter om at bæltet skulle fiske rigtig godt for tiden, bla havde vi hørt fra flere af turbådene at der skulle være godt gang i den, så beslutningen om en torsketur blev taget. Vejrudsigten så rigtig fin ud med svag vind formiddag og til midt på eftermiddagen og derefter tiltagende. Det passede fint da gasten Jimi på Team Blik havde fødselsdag og havde inviteret på mad om aftenen. Så kunne vi tage hjem i ordentlig tid og i ordentligt vejr 🙂 vi havde aftalt at mødes på havnen i Onsevig omkring kl 8 så da klokken var 7.20 kørte Mads og mig hjemmefra. Ida og Lone skulle til gymnastik opvisning så det var kun far og søn igen idag, ankom til havnen i Onsevig som de første og fik hurtigt sat båden i vandet, det passede fint da vi lige skulle skifte kølruller på traileren de “gamle” var skåret midt over så båden kørte direkte på jernrøret ikke noget den har synderligt godt af så nu fik vi monteret nogle nye i rød plast som skulle være noget stærkere så nu må vi se. Nu ankom først Team Cannabis og kort efter Team Blik de fik alle sat bådene i vandet og Mads og jeg sejlede lidt ud for havnen og ventede på de andre, der gik noget tid uden at vi så noget til de andre og vi kaldte dem op på vhf for at høre om de havde droppet det igen.Det viste sig at Martin fra Team Cannabis ikke havde nogen kølvandstråle på motoren så de skulle lige have fundet fejlen inden de begav sig ud i bæltet. Klog beslutning ( det viste sig at det bare var møg som havde sat sig i hullet på motoren) Mads og jeg satte kursen mod vores spot og da vi næsten var fremme kunne vi se at turbådene lå i samme område,så stedet var nok godt nok vi fandt nogle fine lodninger et godt stykke fra turbådene og firede pirkene mod bunden der var masser at se på loddet men ingen respons fra torskene på vores pirke. Der var absolut ingen strøm og på et tidspunkt satte jeg en 60 gr pirk på Madses stang og den kunne han fiske lige op og ned over 36 m vand lidt imponerende når man ved hvordan strømmen kan rende derude, ulempen var så at fiskene stod meget spredt i hele vandsøjlen og at de ikke rigtig gad og bide men vi fortsatte ufortrødent på trods af den ringe fangst og vi fik et par enkelte småtorsk som vi valgte at sætte ud igen,vi kunne høre på vhf at turbådene heller ikke fangede noget som helst så vi var ikke ene om at kæmpe for det. På et tidspunkt finder Mads og jeg et område hvor der rent faktisk var fisk som også ville bide og der var også en smule strøm så sikkert derfor de var lidt aktive, jeg kaldte team Blik og Team Cannabis på vhf og fortalte om vores spot de satte kursen op til os og vi begyndte at få fisk i bådene, men de var ikke de eneste som satte kursen op til os inden vi fik set os om lå der ikke mindre end 2 turbåde og maste sig ind i vores drev og inden vi fik set os om måtte vi flytte os. Utrolig dårlig stil. Er helt med på at de har det som erhverv og at de gerne vil give folk en god oplevelse, men havde situationen nu været omvendt havde vi nok hørt et eller andet !! Håber de tænker lidt over det og også hvad de siger på vhf er ikke altid de snakker lige pænt om kunderne og det kunne jo være at os i småbådene havde nogle af deres gamle eller kommende kunder med på fisketur. Nok om det 🙂 Fiskeriet var meget svært denne dag og fiskene ikke ret store dog havde vi en god en på et tidspunkt men som man kan se på filmen slap den desværre forholdsvis hurtigt. Vi valgte at sætte vores downriggere og trolle mod havnen og se om der var mere held ved dette men det var stort set det samme vi fik nogle enkelte små nogle endda så små at vi ikke kunne se at de havde bidt på og først opdagede dem da vi valgte at pakke sammen og sejle i havn. En fantastisk dag på bæltet hvor vejret var helt perfekt men hvor fiskene desværre svigtede lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *