Brødre bukken.

Har i ugerne op til bukke jagten kørt og holdt lidt øje med de forskellige bukke, hvor de havde deres gøren og laden og særligt en har jeg kigget meget på. Brødre bukken døbte jeg den af den simple årsag at jeg havde besluttet at den skulle min lillebror Mike skyde 🙂 Mike har ikke skudt så frygtelig mange bukke og lige præcis denne buk var meget stationær og meget speciel, den havde en ekstra sprosse på den højre stang og så var den begyndt at gå retur, så der var ingen tvivl om at det var nu i år han skulle skydes. Mike var selvfølgelig frisk på opgaven og vi aftalte at han skulle komme ud til mig lørdag morgen og så ville jeg purche med ham og anvise ham bukken eller ihvertfald hvor han holdt til. Vejret var helt perfekt denne morgen med svag vind og høj sol. Der gik da heller ikke længe før vi så bukken, kunne godt se det gippede lidt i Mike for godt nok havde jeg beskrevet den, men at se den live var alligevel noget andet, vi mødte ham i et levende hegn hvor han stod lige i solen og han så virkelig kraftig ud i opsatsen, de hvide sprosser så rigtig flotte ud og han var flot rød i pelsen, vi sneg os ned på plads og skulle nu bare vente på at han kom ud af hegnet. Det gjorde han så også men det var med 80 km/t efter en fin ulige seksender som var kommet ud til højre for os og det eneste sted han lige stoppede var nøjagtig det eneste sted uden kuglefang, men spændende var det 🙂 vi sad og ventede på ham i en times tid og herefter purchede vi efter ham dog uden at møde ham mere denne morgen. Mike kunne ikke helt få bukken ud af hovedet men havde desværre først tid igen lørdagen efter. Der var nu ingen problemer i det da der er langt til naboerne her, så bukken burde været fredet indtil Mike kom igen. De næste par morgener holdt jeg øje med bukken og igen op til lørdagen hvor Mike ville i aktion igen. Han gik stadig som han havde gjort siden starten af bukke jagten og jeg kunne fortælle Mike inden for 5 min nøjagtighed hvornår og hvor bukken ville komme. Mike måtte selv gå efter ham denne morgen, da jeg havde set en anden stor buk på et andet revir, som jeg ville efter denne morgen, men det var heller intet problem, fremgangsmåden var jo den samme som sidste weekend. Bukken kom som forudsagt og alt var gået op i en højere enhed til sidst der havde dog været lidt nerver på da bukken havde valgt at lægge sig ned 80 m fra Mike og så sove en 45 min tid. Det havde vist været nogle utroligt lange minutter ifølge Mike 🙂 Men han fik givet den en perfekt kugle og bukken forendte lige midt i sit revir, det kunne ikke gøres flottere og det var bestemt også en glad og taknemmelig ung mand der ringede til mig og fortalte at bukken var skudt 🙂 Jeg kørte ned til ham og han fik brækket bukken og vi fik taget lidt billeder osv. Det var en helt perfekt morgen og jeg må indrømme at jeg var lige så glad for at han fik skudt den som han selv var 🙂 Igen stort tillykke med bukken. Knæk og bræk.

b6b7

b8b9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *