Premierebuk 16-5-2016. Samt buk d 17-5-2016.

Endelig !!! blev det d 16-5 årets højdepunkt. Bukkejagt start,det er en af mine yndlingsdage , ikke mindst fordi at det er starten på en ny sæson , men også fordi at det er på denne årstid, vi oplever mest på reviret. Alle de små lam og de fine små då kalve, rævehvalpe og små grise fra grævlingerne, det er virkelig en fantastisk årstid, hvor det summer af liv overalt. der er ikke noget bedre end at sidde på post, tidlig morgen og lytte til gøgen der kukker i det fjerne, se dyrene vågne op og komme frem på marker og i de levende hegn, mærke den lune brise, selvom det er tidlig morgen. Det er virkelig skønt og så den spændte fornemmelse af, at alt kan ske, for selvom vi har kørt og holdt øje med de forskellige bukke op til premieren, ved vi jo godt at der nemt kan være lavet om på mange ting bare på et par dage, alle har prøvet at køre og se den store gamle buk gå trofast på engen, hver morgen og aften, for derefter at forsvinde dagen før bukkejagt start og først dukke op igen i de sidste dage af bukkejagten, hvor de har været henne i de to måneder bukkejagten varer , ved ingen , men pludselig er de der igen og det er lige netop det der tænder mig ved bukkejagten. Når den gamle udsete buk pludselig viser sig igen og man dermed får en enkelt chance for at nedlægge ham. Det er stort og utroligt spændende. Andre gange går det nemt og smertefrit som den buk jeg skød den 16-5-2016 på vores nye revir. Bukken havde jeg set et par enkelte gange ,men aldrig sådan rigtig tæt på, kunne godt se det var et gammelt dyr , men opsatsen havde jeg ikke været tæt nok på, til at kunne vurdere størrelsen af . I samme område gik der tilgengæld, en stor flot seksender, som jeg ville vurdere til ca 4 år. Han var godt over ørene og med et godt udlæg samt lange hvide sprosser, en ganske fornuftig buk som jeg egentlig havde sat mig for at kigge efter på premiere dagen og der tage beslutningen om hvor vidt han skulle skydes eller ej. Den beslutning blev noget nemmere at tage end jeg havde regnet med, for bukken stod ganske som forventet nede i et levende hegn , hvor han har holdt til de sidste ti til tolv dage, så han var nem at finde 🙂 bilen blev stillet i god afstand til stykket hvor jeg skulle sidde og allerede, da jeg sneg mig derned af kunne jeg se bukken og kunne også se at han var noget urolig. Der var små ti min til solopgang og dermed skydetid, så der var tid nok til at komme på plads. Ud af ingenting kom der pludselig en buk farende ud af hegnet og løb lige ned i hovedet på den fine seksender, den jagtede ham rundt og til sidst fortrak den ud over markerne. Det var da lige godt S…. det hele virkede så sikkert og nu var bukken jaget afsted men omvendt var der jo så nu den buk som havde jagtet ham rundt dernede, han gik nu og fejede og spillede bred og var meget tilfreds med situationen. I mellem tiden var jeg kommet på plads og det var blevet skydetid. Præcis to min over, så jeg stak lige hovedet gennem det levende hegn for lige at se hvor langt nede han gik. Han gik ikke !! han kom løbende lige på mig ca 40 m ude, nu skulle det gå stærkt der var et større hul i hegnet, hvor jeg havde ca 8 m at skyde på og jeg havde en klar forventning om ,at det var her han styrede imod da jeg havde set en masse fejninger her, lige inden jeg så ham komme i fuld galop. Fik tændt go proen og stillet skydestokken op, riflen i anslag og så vente i de længste tre sek i hele mit liv 🙂 Bukken kom frem i hullet med hovedet nede, så jeg kunne ikke se om det rent faktisk var ham, det ville jo være katastrofalt, hvis nu der også havde været en rå som jeg ikke havde set i farten. Men kunne nu se de hvide sprosser på opsatsen og jeg slap kuglen lige på bladet, bukken sprang en meter eller mere lige i vejret og jeg kunne uden brug af kikkert, se at kuglen sad perfekt (han var kun 12 m fra mig da jeg skød ) han løb lige på mig men opdagede mig og drejede ind i hegnet , hvor han faldt efter 20 m ca, en fantastisk oplevelse og en kanon buk. Det kunne ikke være finere start på sæsonen.

b1b2

Fik brækket bukken stadig med kameraet kørende og kørte herefter hjem for at hvile mig lidt oven på den spændende morgen, kunne dog ikke sove, så valgte at sætte mig til at redigerer filmen fra bukkejagten. Filmen blev færdig og jeg smed den self op her på min side og også på min FB side. Lagde mig og fik hvilet mig et par timer. Da jeg vågnede kunne jeg se at der var et nr som havde ringet nogen gange, ikke et nr jeg kendte og de havde ikke lagt nogen besked så tænkte at de nok ville ringe igen hvis det var vigtigt. Pludselig ringede nr`et igen og det viste sig at være fra TV 2 nyhederne som havde set min film på youtube og som nu spurgte om de måtte bruge den i et indslag i nyhederne kl 19. Bum bum self måtte de da det 🙂 🙂 det var sgu stort at se min film i nyhederne, da var jeg altså lidt stolt.

 

17-5-2016

Skulle da lige rulle en tur efter aftensmaden og havde selvfølgelig taget riflen med nærmest for tilfældes skyld 🙂 Havde set en ældre buk som gik i en stor raps mark og den var ikke specielt nem at komme til men tænkte at den skulle have et forsøg denne aften. Da jeg kom ned til rapsen gik der en stor rudel dåvildt på ca 50 stk og erfaringsmæssigt ved jeg, at netop de gamle bukke gider ikke være sammen med dåvildtet, så jeg fortsatte op til gården her havde jeg set en del fejninger men ikke set bukken, så havde ingen anelse om det var en stor eller en lille buk som holdt til her. Da jeg passerede laden kunne jeg se at der rendte to dyr rundt på marken, en større buk som jagtede en mindre buk, jeg sad lidt og kikkede på dem, men det var umiddelbart ikke nogen jeg kendte til, så bilen blev parkeret og en purch blev startet ned langs med det levende hegn ind mod naboen. Da jeg kom godt derned af og bukken var ved at være på et fint skudhold, gjorde jeg mig klar med skydestokken, i riffel kikkerten kunne jeg nu godt kende bukken, den har gået inde hos naboen lige så længe jeg kan huske, men nu var han altså kommet noget langt hjemmefra i sin iver for at jage den lille buk væk. Bukken havde ingen ide om at jeg var der, så han havde god tid og da han stod med siden til, var det en smal sag at sætte en god kugle på bladet af ham. Han hoppede engang løb ti m og lagde sig så. sæsonens anden buk var i hus 🙂 to fine bukke på to dage det var lige til at holde ud 🙂 knæk og bræk.

b5b4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *