torsk i Langelandsbæltet 5-5-2016.

Planen var en sidste laksetur til møn , inden sæsonen sluttede, men da vejrudsigten overhovedet ikke var til at gennemskue og fangst rapporterne fra møn ikke var specielt gode valgte vi at tage et smut på Langelandsbæltet istedet for. For fiskes det skulle der 🙂 Havde gang i korrespodencen med skipperen fra Team Emilie, Kristian som ikke var helt overbevist om at det var det rigtige vi nu gjorde, han ville så gerne på møn en gang mere men kunne nu også godt se fornuften i at prøve noget andet, da det er en noget længere tur til 40 meteren og også væsentligt dyrere. Vi aftalte at mødes på bæltet i løbet af dagen, da vi ville prøve efter torsk og siden hen pighvar ved langeland. Kristian og Per ville trolle ned mod os fra Korsør af og så også prøve efter pighvarrerne. Vi havde en plan 🙂 !! Jeg havde Ida og min lillebror Sofus med idag og forventningerne var allerede fra start af høje. Vandet var fladt med fladt på, fuldstændigt havblik det var helt vildt at det kan være så spejlblankt.

i1i2

i3

Vi satte kursen mod nogle af vores kendte pladser og det samme gjorde turbådene fra Onsevig, så vi tænkte at det nok ikke var helt galt det vi gjorde, Vi fik rigget til og prøvede med stort set alt vi havde med men ingenting skete og vi kunne også høre på vhf at turbådene havde lidt problemer med at finde torskene. Jeg havde et par positioner på plotteren som vi ikke har haft afprøvet og da der alligevel ikke skete noget, kunne vi jo lige så godt afprøve dem idag. Første plads var der heller ikke noget og jeg kunne godt se at Ida var begyndt at miste gnisten lidt til fiskeriet men Sofus og mig kørte på. Anden plads blev afprøvet, pirken til bunden stram op og BANG!!! fast fisk først hos mig og sekundtet efter hos Sofus, herefter gik det over al forventning og torskene strømmede nærmest op i båden. Vi fik også nogle bifangster i form af nogle utroligt flotte ulke, har altid regnet dem for skidtfisk men må indrømme at jeg aldrig har set dem så flotte før , de havde nogle helt fantastiske farver.

 

i6i7

i8i9

Omkring middagstid kaldte team Emilie os på vhf, de var nu nede i området ved os og skulle lige bruge vores position, så ville de kigge forbi til en kop øl og en dagmar tærte 🙂 uden rigtig at tænke over det gav jeg Kristian vores position og de meddelte, at de ville være ved os inden for ca ti min tid. Det var der så også lige 9 andre både som gjorde, samt et par af turbådene, da de stadig intet fangede og jeg på vhf lige havde fortalt Kristian om vores fantastiske fiskeri. Ja ja tanketorsk men heldigvis havde de fleste af dem lidt pli og holdte lidt afstand , men som sædvanlig er der altid et par stykker som prøver at mase en væk af pladsen. på et tidspunkt var der en som lagde sig under en bådlængde fra os og begyndte at fiske hvor jeg måtte bede ham flytte sig, da vi ellers ville drive ind i hinanden. Totalt respektløst og skide irriterende 🙁

i mellemtiden var Kristian og Per ankommet så vi bandt bådene sammen og lå og hyggede os lidt med en dejlig kold øl og et stykke kage og fortalte lidt røver historier 🙂 Det er altid så hyggeligt når vi er sammen på vandet. Efter en lille times pause og hygge valgte Kristian og Per at sejle mod pighvar pladserne og vi fortsatte vores torskefiskeri lidt endnu. Kristian ville give lyd hvis de fandt dem, så kunne vi støde til dem. Vi havde stadig fin succes med torskene, selvom vi nu skulle dele med alle de andre både men der var skam også nok til alle på denne plads.

i10i11

Frokost på Bæltet. Højbelagt intet mindre 🙂 🙂

i4i5

2 thoughts on “torsk i Langelandsbæltet 5-5-2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *