Møn laks 13-3-2016

Søndag d 13-3-16 så det igen ud til at vejret blev tåleligt til en møn tur efter østersøens sølv. En hurtig opringning til Kristian om han skulle have revance fra sidst og inden vi så os om var vi på vej 🙂 Idag var det så Ida der havde trukket det længste strå og hun glædede sig virkelig til at fange laks. Jeg havde haft travlt med at montere radar og skifte wirer på riggerne, montere spot på targaen og meget mere, så jeg havde ikke fået sovet så meget som 5 min. Da Ida stod klar til afgang i døren kl 03,30 lørdag nat. Hun havde både lavet kaffe og smurt en ostebolle til mig 🙂 dejligt med så stor en pige 🙂 Båden var hægtet på bilen og vi begav os mod Klintholm, vi ankom deroppe ca 05,30 og mødtes med Team Emilie som igen idag havde Per med som gast. Et hurtigt pitstop hos købmanden, hvor rampekortet blev købt og så ellers ned og sætte båden i vandet. Vi havde idag aftalt at vi ville prøve syd for separeringen i tysk farvand , da vi kunne se på fangstrapporterne at der blev fanget ret godt dernede, det er lidt længere men ikke noget der betyder det store. Kursen blev sat og det gik raskt derud af, der var noget sø da vi slap klinten men ikke mere end at vi kunne holde den på de 18 kn. Halvt ude begyndte motoren pludselig at tabe omdrejninger for derefter kun at køre på to cylindre, ikke just nogen drømme situation, men omvendt er det bare med at finde fejlen eller at finde havnen igen 😉 Ida kiggede noget på mig men da jeg kunne holde hovedet koldt var der heller ingen problemer for hende med ikke at panikke 🙂 jeg kunne høre at det var noget med tændingen, så jeg trimmede motoren op så jeg ikke skulle hænge ud over hækken og kaldte Kristian og meddelte at vi havde motor problemer men at jeg lige ville se om jeg kunne fixe det, jeg pillede skjoldet af motoren og skruede tændrørene ud og ganske som ventet var det ene tændrør brændt af. Heldigvis har jeg altid ekstra tændrør og en ekstra rem og lidt forskelligt med så vi kan lave det meste derude 🙂 nyt tændrør i , skjoldet på og motoren kørte som en drøm igen, det beviser bare at selvom det er helt nye tændrør ( de har kun sejlet de to dage i februar) så kan de sagtens gå i stykker. Kaldte op og meddelte at vi var på vej igen og at vi bare mødtes på vores aftalte sted, vi var jo blevet lidt forsinket og kom derfor lidt senere igang med fiskeriet , men allerede mens vi er ved at rigge til melder Team Emilie først om en og 5 min efter to fisk i båden. Det sgu vildt med tanke på deres sidste tur 🙂 vi får sat noget grej og trækker lidt rundt i samme område men mærker ikke andet end møg , en times tid senere går den ene sideplaner og jeg lander en laks på 3,8 kg ikke den største men dog en laks 🙂 Ida ville ikke fighte den, da hun lige havde lagt sig lidt ind og hvile sig, men proklamerede dog at hun gerne ville tage den næste. Pludselig gik den nederste stang på riggen og Ida kom springende ud, klar til at fighte. Hun fik stangen imens jeg ryddede båden og hun fik en rigtig drømmefight, hvor fisken flere gange er ude af vandet og tager nogle lange udløb, 10 min senere kan jeg nette en laks på 5,2 kg og Ida er glad og meget tilfreds og farmand her er mega stolt over hvor nemt det er med så store unger der bare vil fiske og gå på jagt 🙂

j7j8

Vi har rigtig mange hug de næste par timer , men de vil ikke rigtigt blive siddende desværre . På et tidspunkt sidder vi og snakker og kigger bagud , da en rigtig stor laks pludselig springer to gange bag båden men der er ikke nogen af stængerne der ser ud som om at den skulle være bidt på, men så svømmer den ikke med mere, for den havde bidt på en af vores sideplanere og stangen bukker helt ned til håndtaget og hjulet skriger, linen farer af hjulet og det hele virker helt uvirkeligt. Ida får stangen og begynder at fighte men desværre slipper den ret hurtigt, det virkede ellers som en rigtig fornuftig fisk. Samtidig kalder Kristian op på vhf, Per har lige landet en laks på hele 11 kg som er hans nye pr. Stort tillykke til Per. Kl er efterhånden ved at være mange og vi aftaler med Kristian at vi lige giver 15 min mere og så pakker sammen, vi prøver lige en tur mere over spottet hvor den store huggede og bang fisk på igen. Ida vil ikke fighte flere da hun åbenbart var mættet, så jeg fighter en fin laks på 5,7 kg. 3 fisk i kassen på begge både. Det må siges at være en succes 🙂 hjemturen foregik i fuldstændigt havblik det var helt utroligt at se østersøen så flad. Tusind tak til Team Emilie for godt følgeskab.

j9

One thought on “Møn laks 13-3-2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *