Rådyr jagt d 28-1-16

Var inviteret på en gang dåvildt jagt med mulighed for afskydning af dåer og kalve samt smalrå eller rålam af en af mine rigtig gode venner. Han insisterede på at jeg skulle have kongeposten 🙂 og det siger man jo ikke nej til he he . kom lidt sent afsted da arbejdet jo somme tider kræver lidt ekstra tid men sådan er det , havde en times tid og nogle minutter i tårnet alligevel så det var nu ok. På dette terræn er der virkelig noget at kigge på og jeg havde også kun lige sat mig i tårnet da det første råvildt kom fra stort set alle sider af engen, det var godt nok imponerende

radyrradyr1radyr2

 

Aftalen var at det var dåvildt der havde første priotet, da bestanden nærmest er eksploderet her i området men at når der var ca 15 min tilbage, så var det ok med råvildt også da de stadig manglede at afskyde nogle stykker af dem også og på dette terræn ønsker man ikke at afholde tryk eller drivjagter på hverken rå eller dåvildt, da man ikke vil forstyrre mere end højest nødvendigt. Det eneste dåvildt jeg så denne aften var en pæn spidshjort som trak forbi bagerst på engen, men kunne så sidde og nyde alle de mange rådyr. Da der var omkring 10 min til skydetid var slut sad jeg og kiggede på rådyrene hvilke der var til afskydning og som evt var frie til skud ( der var omkring 15 stk ude på engen) og havde først på aftenen lagt mærke til en smalrå som havde lidt pelslus, hun ville være fin at få skudt. Sørme om ikke hun kommer tilbage på engen og vælger at stille sig for sig selv 20 m fra de andre 80 m fra mig med siden til og med kuglefang det kunne jeg ikke have ønsket mig anderledes. Gav hende en fin kugle på bladet og hun hoppede lige en gang da kuglen ramte hende løb 15 m og forendte så midt på engen. Det helt rigtige dyr der blev taget ud af springet.

 

radyr3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *