2016 skudt igang.

Ja så blev det den første jagtdag i 2016 og den stod på dådyr jagt. vejret var helt i top her den 1 Januar vindstille og med en smule dagsfrost, de helt optimale forhold til dåvildt. Hovedet var en smule tungt og kroppen protesterede lidt da jeg trak tøjet på og gjorde mig klar til dagens jagt . Vi var landet hjemme kl 0300 efter en hyggelig nytårs aften, hos svigerforældrene. Uret var sat til kl 10.00 da jeg ikke regnede med at være helt frisk lige fra kvisten 🙂 mens kaffen lige løb igennem maskinen, stod jeg og kiggede ud over markerne, som også er en del af reviret, og søreme om ikke dådyrene flintrede rundt derude. Det tegnede godt og hovedet syntes allerede at være blevet en smule lettere. Kaffen og morgenbrødet blev hurtigt fortæret, og afsted gik det. Planen var at jeg ville se om ikke jeg kunne skyde et par kalve eller et par smaldyr, men det skulle vise sig at blive noget meget større end det 🙂 Jeg valgte at køre en tur op i land istedet for i skoven, da det så ud til at de var ude at rende idag. Det var et klogt valg for på den ene mark vi har, stod en lille rudel på 15 dåer og kalve. Oplagt situation, så bilen blev smidt ind til siden og jeg gjorde mig klar til en længere purch. Men inden jeg kom så langt kom der pludselig skred i det hele, rudlen var sat igang på marken og kom nu ret ned på hvor jeg stod, jeg gjorde mig klar med skydestok osv. Udså mig et sted hvor der var kuglefang og måske mulighed for at stoppe dem, og så var det egentlig bare at vente og håbe på, at de ville lege med på den plan. Det ville de så ikke !!! 🙂 de valgte at stoppe det eneste sted jeg ikke kunne skyde og klumpe sammen (som de nu gør) da jeg stod og overvejede hvad jeg skulle gøre, kunne jeg ud af øjenkrogen se at der kom flere dyr nu. De var dog noget større og nå ja så havde de nogle ordentlige gevirer. 3 store hjorte på vej lige ned til mig 🙂 de fik sat gang i rudlen af dåer og kalve igen og jeg gjorde mig klar til at udpege og skyde en kalv men desværre blev de ved med at klumpe og gav mig ikke nogen brugbar chance for skud. Da jeg kigger op fra riflen ser jeg at den største af hjortene er standset og står og kigger på mig med siden til, 130 m ude. Drejer riflen, finder bladet i sigtekikkerten. Trækker vejret dybt og puster halvt ud, korset ligger lige på bladet og jeg trykker af !! i kikkerten ser jeg hvordan kuglen slår ind lidt højt på bladet og at benene forsvinder under ham. Død på stedet og opdagede aldrig hvad der ramte ham. Det er sådan det skal være 🙂 dåerne og kalvene stak mod skoven og de to andre hjorte stod bare og gloede. Jeg kunne nemt have skudt en mere, men syntes ikke der var nogen grund til dette. Jeg var ovenud tilfreds med ham der nu var gået til de evige jagtmarker. Dejlig start på det nye år. 🙂

 

fuld

2 tanker om “2016 skudt igang.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *