Premieredag og Då hjort. 3-9-15.

Må indrømme at sæsonen er ret ny endnu, men hold da op hvor er alting anderledes i år . I forhold til tidligere år. I år havde min gode ven Martin og min lillebror Sofus lokket mig med på strandjagt d . 1-9-15 og det er snart nogle år siden jeg sidst slog mine folder derude , så forventningerne var høje. Vi tog afsted mandag aften og skulle sove i prammene om natten , så vi var klar tirsdag morgen. Vel ankommet til øen blev der lavet lejr i bedste nak og æd stil 🙂 grillen blev tændt og rådyr grillere og rådyr steaks blev smidt på. Det var kamp lækkert og skide hyggeligt bare at sidde og kigge ud over vandet samtidig med at man spiste og hyggede.

 

strand1strand2

Campen 🙂

efter en dejlig nat i prammen fyldt med myg og tanglopper og andet utøj begyndte det at nærme sig skydetid. Syntes dog jeg var lidt brugt så lå lige og snuede lidt ekstra alt imens Logo lige vimsede rundt og hyggede sig. da han 5 min efter kom tilbage og hoppede i prammen, kunne jeg konstanterer at han havde ædt hele hvidløgs smørret på hans dejlige ånde 🙂 nå men så kunne man ligeså godt stå op og få lagt lokkere ud . Det blev den tammeste første morgen jeg nogensinde har oplevet der var stort set ikke en and at se nogen steder og gæssene havde kigget i kalenderen , så de fløj helt oppe i skyerne. Det endte med at jeg ikke fik løsnet et skud denne morgen, men så har jeg da prøvet det også. Martin fik en grågås og Sofus 2 krikænder. Om aftenen tog jeg med min anden bror Mike på hjortejagt hvor vi dog ikke så nogen denne aften. Mike blev hos os og sov da vi skulle ud igen om morgenen , så vi endte op med at spise nogle røde bøffer drikke noget god rødvin og hygge om aftenen. Afsted igen kl 06.00 og hurtigt på plads Nu skulle det være, havde siddet i ca 20 min da der kommer to pæne hjorte ud af skoven og sætter kursen op mod Mike . Desværre for ham er det to store stanghjorte som vi netop har fredet i Hjortelauget d 25-8-15 så dem måtte han pænt lade gå 🙂 der udover så vi omkring 20 dåer og kalve men ingen spids eller store hjorte som må skydes. D 3-9-15 om morgenen gav jeg den lige en chance mere på hjortene. Mike var arbejdsramt så jeg tog selv afsted , da  jeg ankom kunne jeg allerede se masser af dåvildt på stykket, så en god purch startede. Det er altid spændende at purche på dåvildt, de er nogle værdige modstandere da de er meget årvågne, specielt nu hvor kalvene ikke er store endnu. Kiggede i håndkikkerten og kunne se op til flere hjorte også en rigtig stor en. Som jeg dog hurtigt mistede interessen for, da venstre skovl var markant mindre end højre. Jeg fik purchet mig ned i en god position og nu var det kun et spørgsmål om at en af spidshjortene stillede sig med siden til. Alt var ok kuglefang osv efter ca 5 min drejede en af dem stille og roligt siden til og det var en smal sag at sætte en god kugle i den. Den trippede lige lidt rundt og forendte så på stedet. Årets første hjort var en realitet, og iøvrigt min hjort nr 107. 🙂

 

hjort2hjort3

 

 

One thought on “Premieredag og Då hjort. 3-9-15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *