Møn tur D. 26-4-15

Igen så det ud til at det blev vejr til endnu en møn tur. Så båden blev pakket og spændt for bilen så alt var klart til afgang kl 03.00 lørdag nat. Igen var det bare Mads og mig som ville afsted da Ida havde fået styret sin laksefeber på sidste tur. Vi havde været til fødselsdag hos min mor om lørdagen så vi var noget trætte da uret ringede. vi havde lagt os på sofaen for ikke at vække hele huset når vi kørte, vi kiggede lige på hinanden og blev enige om at vi godt kunne vente til kl 05.00 med at køre 🙂 uret ringede igen kl 04.30 og jeg stod op og fik sat kaffen over mens jeg lige fik lagt de sidste ting op i båden . Da jeg kom ind var knægten stået op og kommet i tøjet. Sjovt nok har han ingen problemer med at stå op når vi skal på fisketur 🙂 vi landede i Klintholm kl 06.45 og fik hurtigt sat båden i vandet. Der var stort set ikke en bølge på vandet så motoren fik lov at strække ud på vej ud til 40 meteren . Noget som den har godt af da det jo er en optimax og den soder altså lidt når vi troller så meget med den. Vi satte grejet omkring Næstvedhjørnet og trollede lidt videre øst på op mod møllerne der lå en del både i området af Næstved hjørnet , men da vi jo havde godt fiskeri længere oppe sidste weekend valgte vi at fortsætte op forbi møllerne, det passede mig fint at vi stort set var selv deroppe så skal man ikke hele tiden ligge og styre uden om alle de andre. Vi kunne høre på vhf at fiskeriet gik noget trægt og at der var kommet en del musikål (hornfisk) og tillige med var der en del møg i vandet så vi skulle være noget over grejet hele tiden. Efter et par timer uden fisk fik vi pludselig et godt hug på riggen. Den startede med at tage et udløb på godt 200 fod og så fulgte den ellers pænt med, jeg fik næsten ryddet båden da den gik amok den gik simpelthen på tværs af det hele og flåede line af hjulet. Da den slap 🙁 havde den taget næsten 700 fod ialt af flere omgange. Den ville vi godt have set har en ide om at det var en af de størrere, men sådan er det jo altid med dem vi mister. Det er jo altid den STORE 🙂 vi satte grejet og blev i området uden der dog skete mere. Efter et par timer hørte vi på vhf at det var blevet rigtig dårligt vejr inde ved bananen og at søen virkelig skulle have rejst sig . Lidt svært at forestille sig da vi stadig lå i havblik på 40 meteren , men vi besluttede dog at rigge af og sætte kursen mod havnen og så bare se at komme derind af mens det stadig var nogenlunde. Det nåede vi imidlertidig ikke for inden vi fik set os om var der kæmpe bølger og kraftig blæst og det var alt andet end behageligt. Vi fandt et tempo der passede og så måtte det bare tage den tid det nu gjorde, og efter et par timer og mange tæv senere sejlede vi ind i indsejlingen ved Klintholm. Det var nok en af de hårdeste ture vi har haft til dato og vi snakkede med flere inde på havnen som også var noget chokerede over hvordan det var  skiftet i vejret så hurtigt. 2 gange på vej hjem fik vi bølger ind over siden på båden så kaleschen gik fra. Det var vildt. Snakkede med team schmidt efterfølgende og de havde fået trykket en rude ind i deres båd på vej hjem så der er nogle kræfter bag må man sige . Desværre en nultur til os denne gang men det skal der også være plads til. Vi må på den igen. Knæk og bræk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *