Møn igen igen. 18 og 19-4-2015

Så lovede vejrguderne søreme fiskevejr igen. Så båden blev straks pakket til en to dages tur til møn, denne gang med begge unger som gaster. Lone har fået fat i noget nyt søsyge plaster til Ida, som der de senere år er begyndt at blive søsyg bare hun skal spise suppe og tallerkenen skvulper lidt 🙂 lidt mærkeligt at det bare sådan kom, men det må hun leve med. Forstår det bare ikke når man tænker på at hun altid har været med siden hun var ganske lille og aldrig har været mærket af det. Men nu lader det til at vi har fundet løsningen , ihvertfald klarede hun to dage uden at mærke det mindste til det. Vi kørte hjemmefra lørdag morgen kl 04.00 og skulle lige tanke på vejen osv så klokken blev næsten 6 inden vi ramte Klintholm . Da vi drejede forbi købmanden så jeg til min store forundring at han havde åben ?? han plejer at annoncere det på fjæsen så vi ved det men det har jeg åbenbart misset , men selvfølgelig stoppede vi da og smuttede lige ind og sagde godmorgen, samt købe et par varme thebirkes og lidt hygge til sejlturen. Sidste gang vi var heroppe havde Mads set en legetøjs lastbil som han “virkelig” ønskede sig 🙂 og den fik han selvfølgelig lige plattet sin far for , mens faderen i et svagt øjeblik var travlt optaget af noget andet (de har en hel væg med fiskegrej som jeg bliver nødt til at studere hver gang 🙂 he he ) nå men Mads fik lastbil mens Ida og jeg valgte et par nye blink til samlingen, vi fik sat båden i vandet og pakket de sidste ting fra bilen over i båden og kl ca 7 sejlede vi fra havnen. Det så rigtigt fint ud da vi sejlede om mod fyret og farten blev lagt på de 20 kn så det gik bare rigtig godt, lige indtil vi slap fyret og dermed klinten . så skal jeg da lige love for at der stod sø og den tævede lige ret ind fra venstre, så da vi en times tid senere var kommet 2/3 af turen valgte vi at stoppe ned og sætte grejet . De havde lovet bedre vejr op ad dagen så der skulle ikke være nogen problemer i at fortsætte derud af. Jeg havde snakket med Jørgen fra Team Emma de sidste par dage og de skulle også ud både lørdag og søndag, så vi havde aftalt at mødes derude og følges lidt rundt . Det er altid rart at være et par både sammen når vi ligger 20-22 mil fra land. Vores ellers tro følgesvende fra Team Emilie kom desværre ikke denne gang, da Kristians datter skulle holde fødselsdag for klassen og da han ikke mente at han skulle puste til ilden ved at tage på møn om søndagen blev de hjemme denne gang . Skal lige siges at han skal være gast på Team big bandit til trolling master Bornholm som starter nu her onsdag d 22-4-15 så han er ikke hjemme før søndag nat igen, så forstår godt hans beslutning om at blive hjemme denne weekend. Jeg havde ellers prøvet i fineste stil at lokke ham med, som jeg sagde til ham en fodboldspiller træner jo også til den store kamp så det må være det samme i trolling 🙂 . Vi trollede ud gennem kondomet og op mod mølleparken og prøvede at kalde Team Emma på vhf. De kunne berette om 7 kontakter 2 mistede 2 genudsat og 3 i kassen så de havde haft godt tur i den, vi fik et lille hint fra Jørgen ( tak for det ) og vi satte kursen op mod dem. Vejret var begyndt at arte sig og folk begyndte at melde om fisk på vhf, vi tjekkede lige grejet for møg og da der var møg på stort set det hele, måtte alt op og tjekkes, i mellem tiden var vi kommet næsten op på det spot som Jørgen havde givet og jeg nåede lige at sætte den ene downrigger og en stang på den anden, da en laks huggede på, den var rigtig hidsig og virkede tung. Så jeg sagde til Ida at det var nu hvis hun skulle fange den laks, hun var jo to bagud efter Mads, men forvent som de nu er, svarede hun blot. Nej jeg tager bare den næste du kan bare tage den 🙂 skøre unge, men jeg snuppede den da, der gik lidt ged i den da den stang jeg var ved at sætte da laksen huggede, havde fået fat i den line hvor laksen var på, så den havde fat i to stænger Mads blev sat til at rulle den ene op mens jeg stod med stangen hvor fisken var på og på en eller anden underlig måde, lykkedes det os at få den fri uden at knække liner eller tabe laksen. Med linen fri kunne jeg nu nyde fighten fuldt ud og det var en stærk fisk som tog mange udløb og ikke bare sådan lige ville overgive sig. Men op kom den. 9 kg sølvtøj, det var skønt og dagen var reddet. Vejret begyndte at slå om igen og vinden tog til i styrke så vi besluttede at rigge af og sejle i havn der var jo pænt langt ind og kl var efterhånden også blevet mange. Vi sejlede fra 40 meteren kl 17 og var i havn kl 20.17 vinden var gået i sydvest og tiltaget til 7-8 m/s det var ikke nogen sjov tur hjem, men det var bare at tage den tid det nu tager der er ingen grund til at sejle stærkt og få smadret det hele                                   .laks9

Vi fik hurtigt rigget båden til dog ikke på vores sædvanlige plads, der var mange andre, som havde fået den gode ide at blive og sove i havnen. Varmeblæseren blev sat til at køre og ungerne krøb under dynerne og hyggede med tegnefilm på ipad´n, mens jeg fik lavet lidt aftensmad (næsten natmad) da maden var indtaget og jeg havde fået vasket tallerkener og gryde af, gik ungerne til køjs, mens jeg lige lagde taktik med Jørgen fra Team Emma til dagen efter. De lå lige bag os så det passede rigtig fint da vi ville stikke tidligt ud, mens det endnu var mørkt.

Klokken 3.45 ringede vækkeuret og jeg må indrømme at jeg mest havde lyst til at blive liggende, men kom da op og måtte starte med et par piller til at tage de værste smerter i kroppen. Turen hjem igår kunne godt mærkes nu i skuldre og nakke. Fik kogt lidt vand og lavet en tår kaffe og fik lidt gang i kroppen igen. Havde godt hørt Jørgen pusle lidt rundt ovre i hans båd og inden længe stod han også på broen og sagde godmorgen, de var også lidt mærket af turen igår, men vi aftalte at det bare var at komme afsted. Vinden havde lagt sig fuldstændigt og der var ikke en bølge på vandet, utroligt som der kan være forskel på nogle ganske få timer. Jeg valgte at lade ungerne sove de kunne nemt blive liggende mens vi sejlede ud og da klokken var lidt i fem sejlede vi afsted. Team Emma sejlede forrest de havde et par punkter vi lige skulle prøve af , så jeg lagde mig bare bag ved dem og så gik det ellers derud af med 20 kn i mørket. En lille time senere var vi fremme og fik sat grejet imens var solen lige ved at bryde op ad vandet, det er sgu flot at ligge derude i havblik og se det hele vågne op. Ungerne snork sov de havde ikke opdaget at vi var sejlet ud og da der efter et lille stykke tid var bid, måtte jeg lige vække Mads og spørge om han ville trække en torsk op, og da han jo er helt vild med at trække torsk op kom han da selvfølgelig ud i nattøj og trak torsken op 🙂 han skyndte sig dog at smutte tilbage under dynen og storesøster. Der var ikke så meget held ved det nye spot så jeg valgte at sejle op på pladsen fra dagen før, det skulle vise sig at være en god ide, vi nåede kun lige at sætte grejet og sejle i ca 10 min. Så var der fast fisk og denne gang ville Ida gerne fighte den. Det var en rigtig fin fisk lige omkring 4,5 kg og den fightede godt.                            ida1

Dagen var reddet og Ida var glad for at komme på lakseholdet 🙂 vi satte grejet igen og trollede lidt rundt i området, vi besluttede at prøve samme plet igen og sørme om ikke der var fisk på igen. Nu skulle ungerne så lige diskutere om hvem som skulle trække den ind mens jeg lige ryddede båden så vi var klar til at fighte . Mads besluttede at det var Ida igen da han jo havde fanget to stk på sidste tur og det havde hun bestemt ikke noget imod, så efter en fin fight fik vi endnu en 4kgs i kassen.ida2

Turen var nu fuldendt men vi mente jo lige at vi skulle prøve en tur mere, så vi tog en tur lidt længere sydpå og kom nok lige ind i separeringen et stykke tid, da der pludselig kom et stort skib op imod os først tænkte jeg ikke lige over det , men da jeg så lige tog kikkerten og kiggede kunne jeg se at det var den tyske kystvagt !! så vi fik vendt snuden og sat farten noget op man kan godt trolle med 5-6 kn 🙂 samtidig kunne vi se at de satte gummibåden i vandet og jeg var begyndt at forberede mig på at få besøg i båden og muligvis en “lille” hilsen, men til vores held lå der en trollingbåd tættere på dem end os så det var dem der fik besøg istedet, alt imens vi smuttede ud af separeringen. Vi sejlede lidt ned i kondomet og satte motoren i frigear. mens jeg lige ordnede dagens fangst, fiskede ungerne efter sild og torsk og mindsandten om ikke Mads fangede en sild og Ida fangede adskellige torsk. Det var nu meget skægt og ikke sidste gang vi gør det . Fiskene var ordnet og grejet pakket sammen og kl var 13.30 da vi satte kursen mod havnen det var fuldstændigt havblik så vi gik mod klinten med lige omkring 28-30 kn det var bare skønt. Ida sad ude bagved og nød turen ind, da hun pludselig siger se der er en kajak, jeg kigger frem og ser at vi er godt på vej til at sejle lige hen over en kajak. Hvor den kom fra aner jeg ikke men fik undveget den med nød og næppe og måtte holde øje med at han ikke tippede rundt, hvilket han dog ikke gjorde men hvad f….. laver sådan en tosse 15 km ude for møns klint i en ski.. kajak ??? det er da et selvmords forsøg der vil noget. Utroligt at folk ikke tænker sig om hvis vinden tiltager bare 2 m/s bliver der altså hurtigt noget krabsø derude og ligefrem sætte livet på spil pga en fisk virker helt sindsygt i min verden. Men det var bortset fra det en rigtig fin weekend med ungerne. Nu håber vi bare at Lone snart kan komme lidt med ud også.                                                                                                                madsidaidamads

 

 

Søskende kærlighed.

 

6 tanker om “Møn igen igen. 18 og 19-4-2015”

 1. Hejsa
  Fin fin beretning og dejlige unger 🙂 Sikke nogle fede oplevelser I får. Team Emilie er snart klar igen. Skal lige slikke sårene efter TMB 🙁

 2. Hej Lillemor
  Fede beretninger og sikke nogle skønne unger
  Har selv en båd ørnvik 670 weekend med 100 HK på hækken
  Vi hedder team nuffen.
  Vi vil prøve Møn næste år i uge 16, for vi har været på Bornholm de foregående,
  Har du nogle gode pointer der må prøves,
  Og hvor langt er der til kondomet / bananen / 40 meteren
  Mvh.
  Henrik team nuffen

 3. Hej Lillemy
  Fede beretninger og sikke nogle skønne unger
  Har selv en båd ørnvik 670 weekend med 100 HK på hækken
  Vi hedder team nuffen.
  Vi vil prøve Møn næste år i uge 16, for vi har været på Bornholm de foregående,
  Har du nogle gode pointer der må prøves,
  Og hvor langt er der til kondomet / bananen / 40 meteren
  Mvh.
  Henrik team nuffen

 4. Hej Henrik
  Mange tak skal du have 🙂 ja de er nogle dejlige gaster at have med rundt 🙂
  lyder til at det er en lækker båd du har der, vi har selv kigget på en 640 weekend og en 650 cab
  men er egentlig godt tilfredse med vores “lille” 510 den gør det også godt, men i takt med ungerne bliver større bliver vi nok nødt til at kigge på det på et tidspunkt 🙂
  Har masser af waypoints der bliver prøvet hvert år men syntes lidt at vi hvert år finder nogle nye
  som også giver godt med fisk. Vi sejler altid fra Klintholm og der er der ca 20 s/m til 40 meteren men som oftest starter vi midt i kondomet og troller det sidste stykke ud forbi næstved hjørnet og de andre kendte pladser. Men vi er helt sikkert på møn det meste af foråret så giv endelig lyd hvis i skal derned så kan i sagtens hægte jer på os 😉 altid rart at være nogle stykker derude sammen. Vi plejer at følges med team Emilie eller team Emma.
  Mvh Jannick.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *