TMB 2018.

Så lykkedes det endelig !!! Jeg har i flere år haft en drøm om at komme til Trolling Master Bornholm , men der er altid kommet noget i vejen eller det har passet dårligt men i år skulle det altså være. Jeg havde snakket noget med Kristian fra Team Emilie og nok presset lidt på om ikke de ville med osv og sørme om ikke de meddelte at det kunne vi da godt 🙂 så vi fik tilmeldt os og så var det bare at vente… Vi snakkede meget sammen om TMB og på næsten alle møn turene blev der lagt planer og taktik så vi var helt klar til det gik løs. Kristian havde Per og Per med som sædvanligt og vi var som altid børnene og mig og så havde vi fået lokket Lone med også , så det blev en hel lille ferie. Dejligt .. Vi valgte at tage færgen fra Køge og til Rønne istedet for at køre helt til Ystad. Endelig blev det d 30-4-18 og vi skulle afsted alt var pakket og klart og færgen sejlede fra Køge kl 00.30 så vi skulle hjemmefra senest kl 22, så vi kunne tage det roligt på vej derop. Da kl var ca 20.30 ville jeg lige ligge vores dyner op i båden og lige tjekke det hele igen og på en eller anden måde lykkedes det mig at få ledningerne fra plus siden på mit forbrugsbatteri om foden med det resultat at jeg faldt men også fik revet næsten alle ledningerne af på batteriet 🙁 Typisk !! så fik jeg pludselig MEGET travlt med varmepistol og kabelsko og krympeplast aaargh.. Nå men kl 22.30 kørte vi mod Køge i total tåge hvor man ikke kunne se 40 m frem, men kl 00.12 tjekkede vi ind i Køge hvor Kristian og de andre holdt og ventede sammen med 20-30 andre trollingbåde.

Lige landet i Køge.

Efter lidt tid blev der åbnet op og vi blev vinket ombord. Det var noget af en oplevelse da der ikke var nogen som havde fortalt os at man skal op ad en stejl smal rampe med bil og båd. Men op kom vi og vi fandt hurtigt et par sovepladser på færgen da vi først var i havn ved 6 tiden i Rønne.

Biler og Både på plads på færgen.

Da vi landede i Rønne om morgenen var vi helt kvæstede , det var ikke meget vi havde fået sovet da stolene desværre ikke kunne ligges ned og Mads havde kartet rundt , så vi aftalte med Kristian at det bare var hurtigt til Tejn havn og få bådene i vandet og så ellers sove nogle timer. Kristian og 2 x Per havde lejet et lækkert sommerhus/lejlighed mens vi havde besluttet at sove i båden. Da vi kørte af færgen kom vi af som nogen af de første og det allerførste jeg så da vi kørte ned af den stejle rampe var et par mc betjente som havde vinket Kristian og et par stykker mere ind til siden til kontrol. Vi slap tilgengæld og kørte ind på en tank station og købte lidt morgenmad mens vi ventede på de andre. Efter nogle minutter kom de og turen gik til Tejn hvor vi hurtigt fik sat bådene i vandet. Vi var lidt spændte på rampen da rygtet sagde at det skulle være en rigtig møg rampe, men vi syntes nu begge at den var rimelig god så det gik helt smertefrit. Vi fandt et par gode pladser og snakkede om at der egentlig ikke var så proppet som vi frygtede. Vi sagde godnat da grejet var sat på båden og Kristian og 2 x Per kørte i sommerhuset mens vi røg i køjen på båden.

I kø ved rampen.

Bådene på plads.

Efter et par tiltrængte timer på øjet var det tid til at stå op og se lidt på havnen. Der var nu et leben af den anden verden og det væltede ind med mennesker og både og vi hilst på mange både gamle bekendte men også mange nye som bare kom forbi og sagde hej, det var nu meget hyggeligt. Vejret var helt perfekt høj sol og næsten ingen vind så vi slappede max af.

Hyggetrold.

Gang i havnen.

Første dagen sluttede med en tur op og se Peter Tanev i studiet og hygge med Kristian og de to Per`er 🙂

Studiet.

Konkurrencedag 1. Vi sov lidt længe og hyggede med morgenmad i båden og inden længe kom Kristian og de andre og sammen gik vi til skippermøde. Starten gik kl 12 og vi trak den lige lidt med at ryge afsted da der var noget trængsel i havne indløbet, men afsted kom vi . Det var en flot tur ud og ungerne var helt vilde da vi rundede Hammeren, Mads fablede om pirater osv på den gamle ruin man må sige fantasien fik frit løb 🙂 vi fik sat grejet og sad og nød det gode vejr da vi lod mærke til en hurtig gående båd som havde kurs lige ret på os. Da den var på siden af os blev vi kaldt op på vhf´en det var ingen ringere end fiskeri kontrollen!! he he men så har vi da prøvet det også, der var self ingen problemer og de ønskede os knæk og bræk og satte kursen ret imod Team Emilie som så også lige fik et visit af dem og der var self heller ikke noget at komme efter.

Fiskeri kontrollen og ungerne med Hammeren i baggrunden.

Vi havde efterhånden fisket et par timer uden at mærke det vilde. Mads havde fanget et par torsk men laksen ville ikke rigtig lege , Vi fandt et område hvor vandet var et par grader varmere end de andre steder vi havde prøvet og der var også nogle fine lodninger. Pludselig kom der den dejligste lyd man kan høre når man troller en knarre der gik for fuld skrald. Endelig !!! en laks havde taget på riggen i 60 fod på en Rhino flasher og en Jack Rapid den stive i farven klovn. Den tog nogle gode udløb og lavede nogle fine spring bag båden og den virkede “god” Mads havde valgt styrbords side og Ida bagbords side hvis der blev hug , men den aftale glemte de da laksen huggede og en mindre diskution kom igang om hvem der skulle tage den. Jeg trumfede igennem at det blev Lone der tog den når nu de ikke kunne finde ud af aftalerne og sådan blev det … Lone havde den fedeste fight og gjorde det hele til UG og blev belønnet med en ca 8 kgs laks 🙂 vores første “Bornholmer”

Dejlig stærk laks og den stolte fanger.

Da det jo er en meget tv præget konkurrence skal man melde ind til stævnekontoret når der er bid for at de kan nå at filme når man fighter. Det nåede de dog ikke her men de kom og lavede et fint interview med Lone og tog nogle fine billeder. Efter de havde været der sejlede vi land da der kun var en time tilbage og fiske i alligevel og så kunne vi også få en god plads igen. Vi skulle jo også til indvejning nu når der var skæl i båden.

Tv båden.

Inde på plads i havnen blev der lige taget lidt flere billeder af laksen og Lone inden turen gik op i veje teltet. Mads insisterede på at han ville bære laksen derop og hjem igen så ikke Lone skulle slæbe på den og som sagt så gjort, han bar den både derop og hjem igen alle 8,2 kg som laksen vejede. De lavede et fint indslag med os oppe i veje teltet da der stod en kamera mand og filmede os og man var da lidt stolt da vi så det senere 🙂 iøvrigt lå vi på 25 pladsen på første dagen. Det var jeg godt tilfreds med ud af 360 både.

Havne billede af laksen.

Resten af aftenen gik med hygge i båden og lige inden vi gik i seng blev jeg ringet op af TV2 som spurgte om ikke vi kunne have en kamera mand med ud på dag 2 og det var der self ingen problem i. Efter endt skippermøde på dag 2 stod Anja fra TV2 og ventede ved båden og vi fik hilst på og fik hende med om bord og så skal jeg da lige love for at Mads fik fortalt røverhistorier 🙂 desværre var det meget tåget og vi sloges lidt med nogen lang liner til laks som en erhvervsfisker havde sat på pladsen hvor vi fangede Lones laks dagen før, så vi måtte prøve lidt nyt og pludselig gik den ene sideplaner med en Break point i grøn men lige som Anja fik tændt kameraet valgte den at hoppe af desværre, hun nåede dog at filme lidt af udløbene inden den smuttede. Det blev en lang dag uden de store udbrud og dagens stunt leverede Mads i fin stil da han pludselig tog Go proen og lavede et interview med Anja , for som han sagde nu havde hun filmet os hele dagen så nu var det hans tur 🙂 Det blev en nulbon for os denne dag men det var der mange andre end os der også trak så det gik nok. Dagen sluttede med hygge hos Kristian og co.

Mads og Anja.

Dag 3 startede som de andre med skippermøde inden det gik løs. Vi ville prøve lidt anden taktik idag og sejle ned foran Hasle og sætte grejet. Det skulle vise sig at være et godt sats da jeg kun nåede at sætte tre stænger da riggen i 60 fod gik og igen var det Rhino flasher og Jack rapid den stive i farven klovn der var bud efter. Denne gang havde ungerne helt styr på aftalerne og Ida havde en fight med en 5,5 kgs laks.

Idas fine laks og vores absolut storfanger. Jack Rapid den stive.

Igen havde vi jo meldt at der var laks på og de satte kursen mod os for at få et par billeder af laksen. Jeg satte stængerne igen og denne gang nåede jeg at sætte 7 stænger da den samme stang gik igen, det var jo helt vildt !! Mads fik stangen og efter en kort fight landede han en undermåler som hurtigt fik friheden igen og et på gensyn til næste år 🙂

Mads med undermåler.

Efter besøg af TV2 båden satte vi igen stængerne og trollede rundt i området, det var efterhånden blevet helt havblik igen og vi sad bare og nød det gode vejr da min tlf ringede, det var svigerfar fra Team Blik som lige skulle have en opdatering , Mens jeg sad og fortalte at nu havde jeg fundet alt frem i farven klovn da det åbenbart kun var den de kunne lide , gik riggen for tredie gang og igen den samme rig med den samme opsætning jeg smed røret da det nu var min tur til at prøve kræfter med en Bornholmer laks. Efter en ok fight fik jeg landet en fin 6-7 kgs laks. Det var bare en godkendt dag og vi blev enige om at sejle i havn da kl igen var blevet mange og med tre laks oppe og vende idag var det vist godkendt.

Div Break point og Raptor. Min laks.

Tilbage i havnen blev jeg igen ringet op af TV2 de skulle bruge Ida i aftenens udsendelse, så jeg lovede at vi var på pletten til aftalte tid 🙂 Ida og jeg gik op i vejeteltet mens Lone og Mads hentede lidt mad til os. Efter at have vejet fisk ind gik vi tilbage til båden hvor vi mødte Carsten , som lå ved siden af os en rigtig hyggelig fyr som vi havde meget sjov med . Efter lidt god mad var det tid til at Ida skulle på scenen så vi gik op i studiet og hold da op hvor far her var stolt , da Ida stod oppe på scenen og snakkede med peter Tanev foran hele Danmark og de 200 mennesker i salen, Det var nu sejt gået af hende 🙂

Carsten der hygger . Ida på scenen.

Dag 4 idag havde vi god tid, vores plan var at fiske i samme område som igår og der var ikke så langt så det gik i vores eget tempo derom ad. På vej om mod Hammeren fik jeg en AIS alarm om et fartøj som var på kollisionskurs. Det viste sig at være vejrbilen som åbenbart også er udstyret med AIS. Det var nu meget sjovt.

Vejrbil på kollisionskurs.

Fiskeriet gik lidt trægt og der var rigtig mange både i “vores” område så der var noget at holde øje med konstant. Vi mærkede desværre ikke noget på hele dagen og da kl var ved at være mange ringede vi til stævnekontoret og sagde at vi blev på vandet da vi ikke havde noget til indvejning alligevel og så sejlede vi stille rundt inde under land og nød den storslåede natur der er ved Bornholm før vi satte næsen hjem mod havnen. Da vi kom i havn gloede vi noget der var næsten ingen både tilbage. De var næsten taget hjem allesammen. Vi mødtes lige kort med Kristian og de to gange Per og fik sagt farvel til dem da de skulle med færgen hjem idag. Da alle næsten var taget hjem fik vi en fin plads for natten.

Hygge trolde 🙂 Vores spor fra alle dagene.

Sidste dag på Bornholm.
Vi sov lidt længe og gik til bageren efter nybagt morgenbrød som vi spiste på havnen med den skønneste udsigt over Tejn havn. Da jeg mente at gasterne også skulle have lidt kultur og vi havde god tid inden færgen gik hjemad blev vi enige om at tage en tur rundt på øen . Så Mads og Ida nåede da også at kravle rundt i ruinerne på Hammers Hus. Helt perfekt ferie og det var nogle skønne dage i selskab med søde og rare mennesker og super hyggeligt selskab med Team Emilie. Det gør vi helt sikkert igen næste år.

Familiehygge.

Så var det afgang fra Tejn.

Start brik og Billede fra TV2 båden.

Stængerne er klar.

Super fedt arrangement af TV2 det er helt sikkert at vi kommer igen. Vi sluttede på en 112 plads og det er vi stolte af når nu det var første gang vi var med til TMB. Knæk og Bræk.

2 tanker om “TMB 2018.”

  1. En kanon beretning. Det var så hyggeligt at være på tur med jer både i virkeligheden, men også i beretningen her. Godt fisket og mega seje unger der både kan tackle laks og tv interviews 🙂 Vi glæder os til en masse ture i jeres selskab fremover.

  2. Altid spændende at læse om jeres beretninger, og sjovt vi kunne følge med på Tvøst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *